Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcalde valora positivament l'actuació durant la ventada del 24 de gener

Policia Local, Protecció Civil, Brigada Municipal i l'empresa Urbaser, coordinats pels serveis tècnics de l'Ajuntament, van participar activament al dispositiu d'alerta que es va activar el passat 26 de gener a partir de les 9 del matí. L'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, ha valorat molt positivament la tasca de tots els efectius en aquesta situació imprevista, on no s'han hagut de lamentar danys personals importants.

Fins el moment, només es coneix el cas d'una voluntària de Protecció Civil que es va trencar vàries costelles, en ser colpejada per un contenidor. L'alcalde, però, sí que ha destacat un important volum de danys materials, especialment privats, així com una quinzena de petites zones del municipi que es van quedar sense subministrament elèctric. El servei es va restablir en un 80% diumenge a la tarda, mentre que la resta es va solucionar dilluns al matí.

Parralejo sí ha comentat la manca d'un protocol d'actuació en aquests casos, així com que la Generalitat no va donar cap ordre en quant al desallotjament dels equipaments esportius i educatius de forma preventiva. Tan sols es va desallotjar el Poliesportiu Municipal, després de detectar cert perill de caiguda d'arbres i tanques.

Prioritats
El subministrament elèctric, juntament amb els danys provocats a les escoles, la retirada dels trossos de uralita que van caure al carrer i els arbres caiguts van ser les prioritats sobre les que es van treballar tot el cap de setmana.
Pel que fa als arbres, l'alcalde ha explicat que ara es farà una revisió de tots els del municipi, per si cal tallar alguna branca malmesa, redirigir l'arbre o fins i tot talar-lo.

Es possible que la disposició física de Ripollet hagi fet que els efectes del vent, que va arribar als prop de 90 km/h, no hagin estat tan devastadors com a la resta de la comarca.

Foto 1: arbres caiguts als Pinetons (dilluns, 26 de gener)
Foto 2: retirada d'un arbre al carrer de la Salut (dimarts, 27 de gener)

R.H.