Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El vent arriba a Ripollet als prop de 90 km/h

Aquest cap de setmana el vent ha passat també per Ripollet. Els Bombers de la Generalitat de Catalunya han fet 10 sortides a la nostra població, sense que s'hagin hagut de lamentar danys personals. Pel que fa a les destrosses materials, el vent va ocasionar danys a les tanques de les escoles Ginesta i Martinet i va tombar les tanques publicitàries del cap de futbol municipal, obligant a suspendre els partits.

També va trencar alguns arbres, com ara els situats al davant el cementiri, que van afectar a quatre vehicles. Finalment, destacar els desperfectes a la marquesina de la benzinera del carrer de Tarragona i multitud de petits d'anys en propietats privades: entoldats, persianes i algunes plaques de tancaments.

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya manté la fase d'alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya per forts vents. Segons que ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya, és possible que comencin a produir-se noves ventades a la façana litoral i pre-litoral, des del Garraf i fins a l'extrem sud del país. Així mateix, les comarques de ponent també es podran veure afectades.Es recomana a tota la població prendre consciència del risc i extremar les mesures d'autoprotecció. Cal mantenir l'alerta en les activitats a l'aire lliure i es manté la prohibició de totes les activitats de foc a l'aire lliure. Alhora, es recorda que s'ha d'evitar deixar objectes no estàtics a les terrasses i façanes per evitar que el vent les faci caure a la via pública.

Dades de la Casa de Natura
A Ripollet, durant el matí i tarda del divendres es van registrar cops de vent de fins a 41,8 km/h a les 20h. A partir de la una de la matinada el vent es va tornar a intensificar fins arribar a un cop de vent màxim de 86,9 km/h a les 12 del migdia. Aquests registres de ràfegues de vent tant fortes coincideix amb la baixada de la pressió atmostèrica. Durant la tarda la força del vent va anar disminuint.

La direcció del vent durant tot l'episodi del temporal va ser predominantment de ponent, i va fer que les temperatures pugessin, el divendres 23 de gener, fins els 19,5 ºC de màxima a les 15:30h. La matinada del dissabte la temperatura més alta registrada va ser de 17,5 ºC.
L'anterior velocitat màxima d'un cop de vent enregistrada a Ripollet (des del mes de març del 2006 en que es va instal.lar l'actual estació meteorològica) va ser de 67,7 km/h el dia 14 de maig de 2007.

Els observatoris de poblacions veïnes, com Barberà del Vallès o Cerdanyola del Vallès van registrar cops de vent de 83,7 km/h a les 11:45h i de 99,8 km/h a les 10:30h, respectivament.


FOTO1: Les tanques publicitàries del camp de futbol es van tombar degut al fort vent.
FOTO2: El polígon industrial El Martinet també es va veure afectat pel temps.
FOTO3: Arbres caiguts pel temporal.

L.P.