Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sessió extraordinària del Ple Municipal

El proper dijous, 8 de gener tindrà lloc una sessió extraordinària, amb caràcter d'urgència, del Ple Municipal de l'Ajuntament de Ripollet. El motiu de la convocatòria és realitzar l'aprovació dels projectes que l'Ajuntament presentarà al Fons Estatal d'Inversió Municipal, concedit pel Govern de l'Estat. La sessió es podrà seguir en directe, a les dues de la tarda, per Ripollet Ràdio, al 91.3 de la F.M.

L'Ajuntament presentarà 16 projectes a aquesta convocatòria per un import total de 6.311.579 euros. Durant la presentació dels projectes, l'alcalde de Ripollet ha explicat les condicions que havien de tenir aquest projectes, com per exemple que s'han de realitzar en espais de titularitat municipal o públics, que han de generar ocupació directe o que han d'estar finalitzats abans del 31 de desembre del 2009.

Els projectes s'han escollit entre totes les propostes presentades pels diferents departaments del consistori i la majoria d'ells han estat elaborats pel departament tècnic de la casa. En aquest sentit l'alcalde ha volgut agrair a tots els treballadors "que han treballat aquestes vacances per tenir tots els projectes acabats". Respecte a l'elecció dels projectes, Parralejo ha declarat que “l'elecció s'ha realitzat prioritzant en l'apartat de via pública, especialment en l'accessibilitat del municipi”.

El mateix alcalde, així com la tinenta d'alcalde Rosa Maria Martín, i el portaveu de CiU, Xavier Peñarando han insistit en remarcar però que “les inversions previstes pel 2009 estan totes incloses al pressupost ordinari i que algunes inversions que es realitzaran amb el Fons d'Inversió són les que estaven previstes de cara al 2010”.

Posteriorment a l'aprovació al Ple dels projectes, es faran arribar al govern de l'Estat perquè els autoritzi. L'alcalde, Juan Parralejo, també ha informat a la premsa que “tots els projectes presentats compten amb el projecte executiu, per tant, quan l'Estat en doni el vistiplau es podrà procedir a la licitació de les obres.

16 projectes proposats
Projecte d'obres i reforma del camp de futbol de l'Industrial: instal·lació de gespa artificial, nou sistema de drenatge, adequació de l'entorn, enllumenat i accessos. (1.069.725,53 euros)

Projecte d'obres de millora i reforma del pavelló municipal Francesc Berneda: nous vestidors i caldera, instal·lació de paviment de parquet. (349.400,53 euros)

Projecte d'obres de pintura a edificis municipals: CEIP Anselm Clavé, CEIP Ginesta, Centre Cultural, Casal de Joves i Biblioteca. (285.442,92 euros)

Projectes de millores d'edificis escolars: reforma dels lavabos i substitució de finestres de fusta per alumini als col·legis de l'Escursell, Ginesta, Gassó i Vidal, Tatché i Clavé. (99.226,37 euros). Els projectes presentats en relació als centres educatius són al marge de l'inversió del pressupost de reformes aprovades en el darrer Ple.

Projecte d'estalvi energètic i enllumenat de la barbacoa de parc Pinetons. (283.134,68 euros)

Projecte d'obres de millora a edificis culturals municipals: reforma de la façana de vidre del Centre Cultural i adequació interior, eliminació de barreres arquitectòniques al Kftí, millora de la vorera perimetral al CIP. (144.744,11 euros)

Projecte d'obres de millora al Casal d'Avis. (70.256,65 euros)

Projecte de millores d'infraestructura d'abastament d'aigua potable: substitució dels tubs de fibrociment dels carrers de Rocabruna i Padró. (241.200,79 euros)

Projecte d'obres de reasfaltat de la xarxa viària: reasfaltat dels carrers compresos entre la rambla de Sant Jordi i Sant Andreu, voltants del CEIP Anselm Clavé, carrer de Nostra Senyora del Pilar i Verge de Montserrat. (600.673.53 euros)

Projectes de senyalització horitzontal: pintura de tots els passos de vianants del municipi. (586.540,88 euros)

Projecte d'obres de reforma i millores de l'aparcament del Molí: enderrocament de la caseta de vigilància i automatització del sistema d'accés, substitució de la barana de seguretat d'accés de vehicle si vianants. (150.926,16 euros)

Projecte d'aprofitament d'aigües freàtiques pel parc de Gassó Vargas: construcció d'un pou. (56.382,35 euros)

Projecte d'obres de millora de l'accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques a diverses zones del municipi: arranjament de voreres, passos elevats, reubicació de mobiliari urbà i de la senyalització vertical. (1.847.965,13 euros). Aquest projecte afectarà a gairebé tot el municipi, excepte la zona nova de Pinetons. L'obra està previst que la realitzin de forma simultània quatre empreses diferents, per tal de poder complir els terminis d'execució.

Projecte d'obres de millora del passeig de vianants contigu al riu Ripoll. (297.544,76 euros)

Projecte d'obres de construcció d'una rotonda a la intersecció del carrer de Balmes i Tarragona. (197.857,37 euros)

Projecte de millores del clavegueram de la carretera de Santiga i el seu entorn. (30.556,10 euros)

F.R.

Foto:
- L'alcalde i la regidora Rosa Maria Martin, durant la presentació dels projectes.
- Peñaranado, Parralejo i Martin.