Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Regidoria de Medi Ambient presenta la seva memòria 2007-2008

El passat dilluns 15 de desembre, la Regidoria de Medi Ambient i l'Agrupació Ripollet Natura van presentar la Memòria 2007-2008 de la Casa de Natura. Segons la seva regidora, Gemma Edo, aquest curs ha estat el de la consolidació definitiva de totes les línies educatives iniciades en cursos anteriors.

Aquesta consolidació s'ha produït tant pel que fa a l'acceptació del projecte per part de la població, com pel que fa a la diversitat d'activitats, publicacions i temàtiques ambientals treballades.
Edo també va destacar que la Casa de Natura ha patit, durant aquest any, una activitat frenètica en la dinàmica diària de funcionament i creu que aquesta ha arribat al límit de les seves possibilitats amb els recursos existents actualment. Això força, segons la regidora, a seguir treballant en aquesta línia però també a replantejar la situació si el projecte ha de continuar creixent. Una de les intencions de futur és la projecció comarcal de la Casa de Natura, ja que s'han rebut demandes d'altres municipis per participar dels recursos i activitats que ofereix.

Dades
Durant el curs 2007-2008, s'han ofert 21 activitats diferents, tres més que el curs anterior. Han passat per la Casa de Natura un total de 5.319 visites procedents de centres de Ripollet, 1527 més que l'any passat, només en l'àmbit escolar. Un nombre que suposa el més alt registrat des dels inicis del projecte.

Núria Machuca, directora de la Casa de Natura, va destacar que aquesta s'utilitza com a recurs educatiu i de consulta per a mestres i alumnes, i que consolida un grup de gent amant de la natura que s'han trobat al voltant de les activitats desenvolupades al llarg de l'any.

La tècnica de Medi Ambient, Rosa Moragas, va destacar, per acabar, les col·laboracions mitjançant convenis, com el signat amb l'IES Palau Ausit que enguany han participat en un taller d'energies renovables, cedint les seves maquetes per a l'exposició que actualment es pot veure a la Casa de Natura.

L.P.