Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Èxit de participació en el projecte de compostatge domèstic

Els dies 3 i 4 de desembre es van celebrar a la Casa de Natura els tallers de compostatge on es van lliurar els materials necessaris a una quarantena de famílies del municipi; tres escoles, CEIP Martinet, CEIP Pinetons, IES Can Mas i una llar d'infants, Xiquilàndia, que van manifestar la seva voluntat de participar en el projecte de compostatge.

El compostatge de residus orgànics és una tècnica que ha estat utilitzada des d'antic, ja que tradicionalment s'han aprofitat els residus orgànics descompostos per aplicar als camps i als conreus.

El resultat del compostatge és un adob de molt bona qualitat, el compost que, a més d'aportar nutrients, estimula el creixement de les plantes i millora l'estructura del sòl. Per tant les deixalles domèstiques es converteixen en un fertilitzant natural que es pot aplicar a l'hort, al jardí o als testos del balcó.

La Regidoria de Medi Ambient i la Casa de Natura, en col•laboració amb l'Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics i Tractament de Residus i l'Agència de Residus de Catalunya han iniciat un projecte per realitzar compostatge domèstic. Aquest projecte consisteix en lliurar a les persones interessades, de manera totalment gratuïta, una compostadora i un airejador per tal d'elaborar compost amb les deixalles domèstiques.

A la vegada que es lliurava el material es va donar tota la informació necessària per dur a terme el projecte, que durarà un any. Durant aquest temps hi haurà un telèfon a disposició de tots els participants per poder consultar tots els dubtes que es presentin i, dues vegades en aquest període, es visitarà els habitatges per resoldre els dubtes en el domicili. Una vegada finalitzat l'any, el compostador quedarà a disposició de les famílies.

Durant aquest temps la Casa de Natura ofereix als participants una sèrie de recursos com trituradores o tamisos que podran ser deixats en préstec per tal de facilitar el procés de compostatge. La regidora de Medi Ambient i Salut Pública, Gemma Edo, va manifestar que amb el compostatge domèstic es redueix el volum de deixalles i per tant les despeses del seu transport i tractament.

F.R.