Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Informació útil sobre els habitatges de protecció oficial del sector El Pinetons

Al gener l'IMPSOL obrirà l'oficina d'atenció a les persones que puguin estar interessades

Els preus dels pisos de protecció oficial (HPO) venen fixats al Real Decret 14/2008, de 14 de gener, del Ministerio de la Vivienda i d'acord amb el Decret 244/2005, de 8 de novembre, de la Generalitat de Catalunya, que fixaa el preu de venda per metre quadrat de superfície útil. Aquest preu varia en funció de la zona on estigui ubicat el municipi.

En el cas de Ripollet, aquest decret l'ubica en la zona 2, amb altres municipis del nostre entorn. Aquesta normativa també regula les condicions d'accés a l'habitatge (no disposar d'un altre habitatge, ingressos mínims i màxims, etc.).

Normativa
D'acord amb aquesta normativa, per exemple, el preu de la darrera promoció de 128 habitatges, ja adjudicada, és de 1.940,48 euros/m2, pel que fa a l'habitatge, i de 1.164,29 euros/m2 pel pàrquing. Amb aquestes dades, un pis de 71 m2 de superfície útil té un preu de 137.774,08 euros més IVA. Aquest preu correspon a la tipologia de règim general, perquè dintre de l'HPO n'existeixen d'altres, com els de preu taxat, que tenen un preu per metre quadrat més elevat. En el moment en què el govern va aprovar aquests preus, els habitatges de renda lliure duplicaven el preu dels de protecció oficial.

A més d'aquests preus marcats per llei, els adjudicataris dels HPO poden gaudir d'altres beneficis econòmics, com un ajut directe per la compra de l'habitatge i un tipus d'interès protegit pel govern.

Terrenys
En el cas d'aquesta promoció, l'empresa promotora és l'Institut Metropolità de Promoció del Sòl (IMPSOL), empresa de capital 100 per cent públic i per tant, sense ànim de lucre. L'Ajuntament de Ripollet, que té com a prioritat la promoció d'habitatge públic a la nostra localitat, va vendre els terrenys a l'IMPSOL, amb la condició que les promocions fossin de règim general i no de preu taxat. Aquests terrenys, que van ser adquirits per l'Ajuntament al seu moment, s'han venut a preu de protecció oficial, la qual cosa ha permès que la promoció en règim general sigui viable. Els diners que l'Ajuntament ha rebut per aquesta venda seran retornats a tots els veïns i veïnes de Ripollet, invertint-los en nous equipaments.