Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Projectes pel 2009-2011

Aquest 2009 s'hauran de definir usos del futur Centre d'Activitats de Can Mas (1,5 milions d'euros). S'obrirà un debat ciutadà mitjançant les comissions i altres grups específics. Quant a la renovació del parc Rizal i permeabilització de la illa interior (1,1 milions), s'ha encarregat un estudi de viabilitat d'un pàrquing soterrani.
La reurbanització del carrer de Sant Jaume (700.000) s'ha començat a discutir a la Comissió d'Urbanisme, que haurà de trobar una solució a la seva trama mixta urbana i industrial.

Finalment, cal afegir el programa de mediambientalització d'equipaments, com ara plaques solars, mesures d'estalvi d'aigua i energia, etc. S'hi destinaran 200.000 euros.
D'altra banda, el Projecte comportarà altres inversions colaterals, com ara plans d'ocupació per eliminar barreres arquietecòniques, que durà a terme el Patronat d'Ocupació.

Altres programes en marxa
Cultura de manteniment d'edificis d'habitatges: Programa d'informació sobre la rehabilitació. Gestiona la gratuïtat dels TEDI (diagnòstic “mèdic” de l'estat de les finques). Adjudicat a CERTUM. Dotat amb 200.000 euros.

Programes d'integració social: Accions per millorar la convivència entre les persones. 130.000 euros.

Dinamització comercial: S'ha fet un estudi quantitatiu del comerç del barri. També s'ha encarregat a la Cambra de Comerç de Sabadell un pla de mesures a adoptar per millorar el comerç. Es fa en col·laboració amb la Unió de Botiguers. Programa dotat amb 140.000 euros.

Cultura de proximitat: Ja ha començat La veu del barri, que enregistra testimonis de vida de veïns. Col·labora el departament d'Història de l'IES Can Mas i alumnes d'ESO. D'altra banda també cal destacat l'ACC (Acció Cultural Comunitària) on artistes i veïns crearan conjuntament. Dotació: 100.000 euros.

Participació ciutadana: És l'eix principal del PIIBCM. Compta amb un Comitè de seguiment i avaluació, el Grup Promotor i les comissions d'Urbanisme i Social. S'han celebrat un total de 8 trobades. Pressupost: 44.600 euros.

Tallers interculturals: 24.000 euros.

Programa de comunicació: Es crearà una revista pròpia, una web i diverses accions per donar a conèixer el Projecte d'Intervenció Integral de Can Mas. 60.000 euros.