Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Nous locals del parc de Rizal

Serà la seu del Projecte i de nous serveis per al barri

Els locals del parc de Rizal acolliran l'oficina tècnica i d'informació del Projecte, així com nous serveis. Tindrà horari de 8 a 21 hores.

Oficina del Pla: Donarà informació sobre les oportunitats que dóna el Projecte al barri (activitats, ajuts, serveis, etc.).
Serà la seu del PIIBCM i un espai de referència per als programes de cultura i d'acció social comunitària.

Kftí: S'hi instal·larà el segon casal de joves de Ripollet, amb 30 places, integrat a la futura xarxa descentralitzada que impulsarà la Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Ripollet. S'hi duran a terme activitats adreçades a joves de 12 a 17 anys, en coordinació amb l'institut. Té un pressupost global de 286.000 euros.

Telecentre: Al matí s'hi desenvoluparan activitats formatives, gestionades pel Patronat d'Ocupació, relacionades amb les noves tecnologies i la recerca de feina i, a la tarda, el Telecentre oferirà el servei de connexió gratuïta a Internet.
Té un pressupost de 150.000 euros.

Espai Dona: S'hi traslladaran tots els serveis de la Regidoria de Polítiques d'Igualtat, actualment al Centre Cultural.
Destinarà 21.400 euros per actuacions al barri de Can Mas.

Atenció sociocomunitària: Es tracta d'un nou equip, format per un/a Educador/a social i un/a Treballador/a social específics per donar suport al PIIBCM.
Una de les seves primeres intervencions d'aquest equip serà ajudar i fer de mitjancers a les comunitats de veïns en temes de rehabilitació de les finques.

Renovació del parc del Primer de Maig i nou Centre Obert per a Infants
Parc del Primer de Maig

La seva renovació s'ha pressupostat en 900.000 euros. És el parc més antic de la localitat i el pulmó verd del barri.
S'ha encarregat un estudi de viabilitat econòmica d'un possible pàrquing soterrani. A més, s'ha demanat el projecte de remodelació a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (qui recentment també va fer el de Maria Regordosa).
La proposta tindrà en compte les aportacions realitzades per la Comissió d'Urbanisme del Grup Promotor del PIIBCM, joves del Kftí, col·lectiu d'skaters i de dones de Can Mas i el CEIP Martinet.
L'inici d'obres està previst aquest 2009.

Centre Obert per a Infants
S'acondicionarà un espai dins el CEIP El Martinet per ubicar-hi el Centre Obert, per a nens i nenes de 3 a 12 anys, amb suport de monitoratge.
Està coordinat amb el mateix centre i està dotat amb 130.000 euros.

La Llei de Barris preveu la creació de la Comissió d'avaluació i seguiment, òrgan on participen membres de l'Ajuntament, de la Generalitat i d'entitats del barri. A més d'aquest òrgan, s'ha creat el Grup Promotor, on s'integren representants de tots els grups municipals, entitats veïnals, culturals i esportives amb presència al barri; del CEIP Martinet, dels Mossos i veïns del barri. Aquest Grup ha constituït dues comissions, una per a l'àmbit urbanístic i una altra per al social. La presidència del Projecte recau en la 1a tinenta d'alcalde, Rosa M. Martín, i la coordinació tècnica té duos vessants, una urbanística i una social, amb l'execució operativa des dels diferents departaments municipals implicats.