Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El comitè d'empresa de Sintermetal denuncia un expedient de regulació abusiu

El comitè d'empresa de Sintermetal, ubicada a Ripollet, ha denunciat a través d'un comunicat de premsa que la direcció de l'empresa ha presentat un expedient de regulació que consistiria en suspendre els contractes entre 44 i 66 dies a l'any 2009 a tota la plantilla. El comitè ha presentat alternatives amb l'objectiu de no iniciar la prestació per atur, consistent en internalitzar les feines que actualment es realitzen fora i aplicant els dies de vacances i d'assumptes personals del primer semestre de 2009.

Els membres del comitè pretenen que finalitzat aquest període, es pugui tornar a valorar la situació. Segons el mateix comunicat, l'empresa només vol l'aprovació d'un expedient de regulació que representa un gran abús i pretén una flexibilitat no contemplada en el conveni de l'empresa, que no escolta les propostes dels representants dels treballadors.

La situació es va iniciar el mes de juliol de 2007 amb la venda dels terrenys on es troba l'empresa i de les accions per part de la multinacional austríaca MIBA. Segons els representants dels treballadors, des d'aleshores han patit tot tipus de maniobres, no s'han renovat contractes i s'han acomiadat treballadors. En total 115 persones menys a la plantilla que avui compta amb 287 membres.

L.P.