Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament i l'Associació d'afectats per l'amiant signen un conveni de col·laboració

L'Alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, va signar el passat dimecres, 3 de desembre, un conveni de col·laboració amb el senyor Salvador Mañosa Gener, en representació de l'Associació d'afectats per l'amiant. A l'acte de signatura també hi eren presents, a més d'altres membres de l'Associació, la regidora de Medi Ambient, Gemma Edo, i el Dr. Rafael Abós, coordinador del projecte de l'Estudi de patologies relacionades amb l'amiant de l'Institut d'Investigació en atenció primària (IDIAP) Jordi Gol.

L'Ajuntament de Ripollet ha manifestat una especial sensibilitat per les persones afectades per les patologies derivades de l'exposició a l'amiant, així com per la retirada de productes de fibrociment amb amiant existents en el municipi. Per aquest motiu, en el marc d'aquest conveni, crearà una Comissió de Treball amb l'Associació per tal de determinar les accions de suport en relació, tant a les persones afectades per les patologies derivades de l'exposició a l'amiant, com a la informació dirigida a la ciutadania dels protocols a seguir per a l'eliminació de materials de fibrociment amb amiant.

A més, l'Associació d'Afectats per l'Amiant crearà un servei d'atenció a la ciutadania a Ripollet, en relació a tot el que afecta a la defensa dels drets de les persones afectades, directa o indirectament, per les malalties derivades de l'exposició a aquest material. També es compromet a col·laborar amb la divulgació dels criteris a tenir en compte per a la destrucció i recollida de residus domèstics de materials de fibrociment amb amiant.

L'atenció a la ciutadania, inicialment, seria el segon dilluns de mes, de 16 a 20 hores, al Centre Cultural (rbla. de Sant Jordi, 2-4), amb possibilitat d'ampliació si fos necessari. Per a portar a terme aquestes actuacions, l'Associació compta amb un equip extern de persones expertes tant pel que fa a qüestions sobre l'exposició actual a materials de fibrociment amb amiant, com per tot el referent als afectats per patologies derivades de l'exposició a l'amiant.

R.H.