Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cap nen celíac sense caramels a Ripollet

L'Ajuntament de Ripollet s'ha adherit un any més a la campanya convocada per l'Associació de Celíacs de Catalunya ‘Cap nen celíac sense caramels'. Així, com ja es va fer l'any passat, l'entitat Ripollet Costums i Tradicions, que organitza la cavalcada amb la col•laboració del Patronat Municipal de Cultura, ha adquirit caramels exempts de gluten.

Aquests caramels es regalaran als nens i nenes de Ripollet tant a la Cavalcada de Reis com a la recollida de cartes, organitzada per la mateixa entitat.

La celiaquia
La malaltia celíaca és una intolerància al gluten de caràcter permanent que provoca, en individus genèticament predisposats, una atrofia de les vellositats del budell prim, afectant la seva capacitat per absorbir els nutrients dels aliments. Els estudis més recents revelen que la prevalença d'aquesta malaltia és una de cada cent persones, tot i que el 90% encara no estan diagnosticades.

El gluten és una proteïna present en els cereals blat, ordi, sègol, civada i els seus derivats. Qualsevol aliment a base d'aquests cereals s'ha d'excloure totalment de la dieta del celíac, evitant també els caramels i llaminadures que ho contenen.

Foto: Ses majestats, durant la seva visita, l'any passat.

R.H.