Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S'allarga la campanya de vacunació enfront la grip

Com en els darrers anys, la campanya de vacunació antigripal s'ha desenvolupat sense incidències i amb un ritme constant. A finals de novembre el percentatge de persones vacunades ha augmentat lleugerament sobre les que ho havien fet l'any anterior a la mateixa data, però encara una part de la població no s'ha vacunat, raó per la qual s'ha decidit allargar la campanya de vacunació antigripal fins al 15 de desembre de 2008.

La vacuna antigripal és la millor mesura per prevenir tant la grip com les seves complicacions. En les epidèmies anuals de grip, cada any emmalalteix entre un 5 i un 20% de la població. Aproximadament un de cada quatre processos respiratoris amb febre poden ser deguts a la grip. Les persones que pateixen malalties cròniques poden necessitar ser hospitalitzades en cas de contraure-la. Les vacunes actuals estan molt purificades i no donen quasi reaccions locals ni generals.

La vacunació antigripal s'adreça especialment a les persones de 60 anys o més; les internades en institucions; les que pateixen malalties pulmonars i cardíaques cròniques; les diabètiques i les que tenen malalties renals; les embarassades i les immunodeprimides. També es recomana la vacunació a les que poden transmetre la grip a persones d'aquests grups de risc i a les que treballen en serveis essencials a la comunitat.

La vacunació es realitza en tots els centres d'atenció primària (CAP), prèvia programació de visita que es pot realitzar:

- Al telèfon del Call Center 93 728 44 44
- Al telèfon del vostre centre CAP
- Al taulell del Servei d'Atenció a l'Usuari del vostre CAP.

F.R.