Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les Noves Generacions proposen que el CAP III es digui 'Josep Trueta'

El president de les Noves Generacions del PP a Ripollet, Javier Tapia, ha comunicat, a través d'una nota de premsa, la seva proposta de que el nou centre d'assistència primària que es construirà a l'Avinguda Catalunya de Ripollet porti el nom del doctor Josep Trueta.

La formació aposta pel reconeixement públic d'aquest metge i científic català donat “el seu gran bagatge professional i el seu recolzament a la cultura catalana”. Els populars consideren Trueta com una de les “glòries mèdiques” de Catalunya en el camp de la traumatologia i la ortopèdia.

Biografia
Josep Trueta i Raspall (1887-1977), metge espanyol nascut a Barcelona, inventor d'un mètode pel tractament de ferides de guerra i descobridor del mecanisme de la doble circulació del ronyó. Truetra es va llicenciar en Medicina a la seva ciutat nata. Més tard, va treballar com a cirurgià a l'Hospital de la Sant Creu i de Sant Pau i va desenvolupar un mètode per a tractar les ferides de guerra que porta el seu nom. El 1939 va marxar a Gran Bretanya i va col·laborar amb els serveis mèdics militars durant la II Guerra Mundial. Va ocupar, entre 1947 i 1965, el càrrec de professor de traumatologia i ortopèdia de la Universitat d'Òxford, on va descobrir la doble circulació renal. Va morir a Barcelona, desprès de la seva jubilació a Oxford.

R.H.