Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

1 de desembre, Dia Mundial de la Sida

Amb motiu del Dia Mundial de la Sida, que se celebra el dilluns, 1 de desembre, el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, així com el Servei d'atenció Primària Cerdanyola-Ripollet, s'han adherit a aquesta iniciativa de sensibilització. L'Ajuntament de Ripollet, a través de la Regidoria de Joventut, s'ha adherit un any més a aquesta commemoració.

Aquesta efemèride, que compleix ja vint anys, va ser instaurada per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) a fi de sensibilitzar els diferents sectors de la societat pel que fa a la infecció pel VIH i la sida, i promoure'n la mobilització de recursos i les intervencions preventives.endegada fa vint anys. En aquesta ocasió, sobre la temàtica proposada per ONUSIDA, s'ha escollit el lema "ACTUA. Mantenim la promesa", destacant com a tema principal la importància que té la prevenció com a eina eficaç indispensable per evitar la transmissió de la infecció pel VIH i altres Infeccions de Transmissió Sexual.

Des del SAP Cerdanyola-Ripollet es vol recordar que encara que els avenços en els tractaments contra la infecció estan significant un augment de la qualitat i de l'esperança de vida, es continuen produint noves infeccions per una disminució de la percepció de risc i, per tant, de l'adopció de mesures preventives.

Comunica't 08
El Centre Cultural acull fins el proper 6 de desembre l'exposició 'Comunica't 2008', un llaç vermell gegant on es poden llegir centenars de missatges, escrits pels joves de Ripollet, on expressen el que pensen sobre la Sida i la seva prevenció. L'activitat forma part del projecte 'Joves, sexualitat i sida', organitzat per la Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Ripollet. A més, el passat 28 de novembre, es va instal·lar a la rambla de Sant Jordi un punt d'informació sobre la SIDA i una pantalla on es van poder llegir alguns dels missatges que havien escrit els joves (fotos).

R.H.