Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El SAP Cerdanyola-Ripollet s'adhereix a la campanya per l'ús prudent dels antibiòtics

El Servei d'Atenció Primària Cerdanyola-Ripollet s'ha adherit a la Campanya Europea per a l'ús Prudent d'Antibiòtics, que té com a objectiu conscienciar la població, els professionals i els mitjans de comunicació sobre la importància de la utilització correcta d'aquests fàrmacs. Moltes de les malalties infeccioses són víriques i, per tant, no precisen tractament antibiòtic.

L'ús prudent dels antibiòtics significa que només s'ha d'utilitzar quan siguin necessaris, escollint l'adequat, en les dosis correctes i amb la durada corresponent al tipus i gravetat de la malaltia. El seu ús inadequat genera l'aparició de resistències a les bactèries, fet que provoca dificultats en el tractament amb possibles augments d'efectes adversos. Per tot això, l'automedicació no és acceptable en el cas dels antibiòtics i és necessària la prescripció mèdica. És molt important també la informació proporcionada pels farmacèutics i els microbiòlegs.
El passat 18 de novembre es va realitzar la celebració del Dia Europeu per a l'ús Prudent d'Antibiòtics, i a tots els països membres de la Comunitat Europea es van realitzar diversos actes amb aquesta finalitat.

Al SAP Cerdanyola-Ripollet des de fa anys treballa un grup multidisciplinar, format per la Dra. Roser Vallès, farmacèutica del SAP, professionals dels nostres centres d'atenció primària, professionals del SAP Sabadell i professionals del nostre hospital de referència (Hospital Taulí de Sabadell), que assessoren i controlen l'ús adequat d'aquest fàrmacs. Aquest treball conjunt ha permès que no s'hagi produït un increment important en l'ús dels antibiòtics en els darrers anys i que les resistències bacterianes no s'hagin incrementat de forma notable.


L.P.