Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Temps de vinya al Centre d'Interpretació del Patrimoni

El diumenge 30 de novembre tindrà lloc al Centre d'Interpretació del Patrimoni la inauguració de l'exposició Temps de vinya que repassa la relació de Ripollet amb aquest cultiu i la seva evolució al llarg dels anys. La mostra, produïda pel Patronat Municipal de Cultura de l'Ajuntament de Ripollet, ha estat possible gràcies a l'aportació de material de nombrosos ripolletencs.

Temps de vinya, tal i com va explicar, el regidor de Cultura, Ferran Tornel, a la roda de premsa de presentació, tracta sobre el procés de transformació del raïm en vi a través de les eïnes que es feien servir. També ofereix informació sobre el cep, el seu cultiu, l'ofici de vinyater i, el que és més important, sobre la relació històrica que tot això té amb Ripollet.
La fil·loxera tindrà també un apartat destacat a l'exposició, ja que existeixen documents a l'arxiu municipal sobre com aquesta malaltia va afectar els cultius durant el segle XIX.
Un dels principals objectius d'aquesta mostra és, segons la coordinadora del PMC, Eulàlia Saló, que els nens i nenes coneixin el passat del lloc on viuen i que el CIP sigui un centre actiu i proper a la gent.
La mostra estarà inclosa a la Guia d'Activitats Educatives i oberta al públic en general.
El proper dia 30 de novembre, dia de la inauguració, el Centre d'Interpretació del Patrimoni restarà obert de 12 a 14.30h i de 17 a 20h. perquè tots els ripolletencs interessats puguin visitar l'exposició.

L.P.

FOTO1: Cartell sobre l'exposició Temps de vinya
FOTO2: Un moment de l'acte de presentació.