Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Carles Gasset, medalla de bronze al Mundial Sènior de la Xina

El patinador del Club Patinatge Artístic Ripollet ha revalidat la seva medalla de bronze en combinada a kaohsiung (Xina-Taipei, l'antiga Taiwan). Tot una gesta ja que en Carles sortia d'una lesió molt greu de la vértebra cervical C3.

Gasset ha guanyat la seva medalla en combinada tal com va fer l'any passat en el mundial sènior que s'ha celebrat a Kaohsiung, del 17 al 22 de novembre. La combinada és la categoria mitjana entre el patinatge de figures obligatòries (el que vulgarment anomenem escoles) i el patinatge lliure.

Carles Gasset ha aconseguit una 13a posició en figures obligatòries (pitjor classificació que a Austràlia que va quedar 10è) i una 6a plaça en lliure (una posició per sota de l'any passat al mundial de Goldcoast que va quedar 5è). L'explicació és senzilla: els seus contrincants han millorat respecte l'any passat i en Carles ha participat en un moment baix de forma física i anímica, és per això que aquesta medalla té un doble valor moral.

Gasset fins l'últim moment no va saber si podria participar en el mundial, ja que el metge no li va donar l'alta mèdica fins tres setmanes abans del mundial. Finalment ha participat al mundial per cinquena vegada consecutiva i tornar a aconseguir una medalla per l'equip espanyol.

L'equip espanyol sènior ha aconseguit un total de dues medalles, la de Gasset de bronze i una d'argent a càrrec d' Alba Pérez, patinadora cerdanyolenca que milita al CN Terrassa i que també ha aconseguit medalla en combinada.

Exàmens d'iniciació

El passat 22 de novembre es va celebrar a la pista Joan Creus de Ripollet, l'examen d'iniciació C i B on les 11 patinadores del Cpa Ripollet van aconseguir aprovar els seus exàmens. Un total de 50 clubs es van donar cita a la nostra vila, que comença a ser un referent dintre del món del patinatge artístic.

A iniciació B figures obligatòries ple d'aprovats: Nerea Pérez i Laura Daniela Martínez van obtenir el diploma de les dues figures.
A iniciació C figures obligatòries quasi ple d'aprovats: van aconseguir diploma de les dues figures: Eva Ruipérez, Lidia Marro i Valeria Garrido. La patinadora de 5 anys Anna Martín va aprovar la primera figura i va suspendre la segona.

A iniciació B lliure, 3 aprovats de: Judit Marcé, Laura Mora i Múriel Martínez i un suspès de Laura Daniela Martínez que va fallar la pirueta.

A iniciació C lliure ple d'aprovats: Anna Martín, Eva Ruipérez, Marta Tallafet, Paula Escudero i Valeria Garrido, totes van arrodonir els seu exercicis.
Cal destacar la gran elegància que van mostrar totes les patinadores del Cpa Ripollet a la pista, i el bon estat de forma que travessen, on es demostra que al Cpa Ripollet no hi ha només patinadors d'alta competició sinó també una cantera que es cuida i que es mima.

El passat 15 de novembre a Esplugues de Llobregat les patinadores del Cpa Ripollet es van examinar de l'examen d'iniciació A, on només va aprovar la patinadora Carla González, les altres dues representants ripolletenques Cristina Tomás i Nerea Perez van suspendre. El paviment lliscava una mica però això no va impedir que la patinadora Carla González fes perfectament el seu exercici i aconseguir passar a categoria certificat. L'anècdota de la jornada va ser que només dues patinadores de tota la prova van aconseguir el seu diploma i una d'elles va ser la Carla.


F.R.

Foto:
- Imatge d'arxiu de Carles Gasset.