Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El COP-CpR denuncia un abús en el preu dels pisos de protecció oficial

El grup de l'oposició ha distribuït per la població 12.000 exemplars d'una publicació on assegura que el preu dels 128 pisos de protecció oficial, tot i que “estan molt per sota del preu del mercat lliure de pisos nous, també estan fora de l'abast de molta gent que necessita un habitatge”.

El regidor del COP-CpR, Jose Luís Muñoz, va assegurar en roda de premsa, el passat dilluns, 17 de novembre, que segons els seus càlculs els pisos s'estan venent un 25% més cars del seu cost. Segons Muñoz, aquesta pujada obeeix a que la Generalitat i l'Ajuntament, per tal de no fer competència al mercat, inflen el preu per permetre “que els que fan negoci amb l'especulació en puguin seguir fent”.

El regidor del COP, a banda de preguntar-se on inverteix la Generalitat els 6 milions d'euros de benefici, va esmentar les seves propostes per tal de fer efectiu el dret a l'habitatge per tothom. Entre elles destaca que la Generalitat ha de canviar les lleis que regulen el preu de l'habitatge de protecció oficial i que l'Ajuntament no ha de vendre els terrenys on es faran els pisos de promoció pública a preu de mercat. El COP-CpR també proposa que l'Ajuntament creï un patrimoni municipal de sòl per tal de destinar-lo a nous habitatges de promoció pública, la potenciació del lloguer a les promocions públiques i del lloguer social vinculat al sou. Per últim, es proposa crear un cens d'habitatges buits per destinar-los a lloguer amb criteris socials i amb garanties pels propietaris.

R.H.