Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ampli seguiment a Ripollet de la vaga de l'educació pública

Cinc dels vuit centres d'educació infantil i primària, juntament amb els tres instituts públics de secundària de Ripollet han secundant la vaga general de l'educació pública convocada per aquest dijous, 13 de novembre, pels sindicats USTEC-STEs, ASPEPC-SPS i CGT i alguns sindicats d'estudiants, en contra de la Llei d'Educació de Catalunya. Els vots de PSC, ERC, ICV-EUiA i CiU van donar llum verda el dia anterior a la tramitació parlamentària del projecte de Llei d'Educació (LEC).

Els motius de la vaga, segons els sindicats, és que la nova llei no aporta cap millora al sistema educatiu, empitjora les condicions de treball del professorat i obre el camí cap a la privatització de determinats sectors, a més de contemplar, segons els convocants, una inversió pública insuficient.

Pel que fa al seguiment a Ripollet, només els CEIP El Martinet, Els Pinetons i Josep Maria Ginesta han fet classe amb normalitat. Tampoc el personal docent de les llars d'infants s'han volgut sumar a la vaga. Pel que fa a la resta de centres educatius, que fan vaga, el seguiment ha estat mínim als instituts de Can Mas i Palau Ausit, mentre que al Lluís Companys ha estat majoritari. En quant als CEIP que s'han sumat a la vaga, amb excepció del Clavé, on han funcionat 5 classes, la resta ha secundat la vaga en la seva totalitat.
Tots els centres han comunicat que mantenen els serveis mínims, amb un docent per cada 4 classes i una persona de l'equip directiu per centre de treball.

Foto: imatge de la convocatòria de vaga difosa per la CGT de Catalunya.

R.H.