Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Segon dia de dol oficialRipollet es concentra en record de Maria Dolores

El dimarts 4 de novembre, a les 10.30 hores, un centenar de persones van acudir a la convocatòria de 5 minuts de silenci davant l'Ajuntament de Ripollet, realitzada pel consistori local en senyal de condol per la mort de Maria Dolores, la jove assassinada la matinada de l'1 de novembre. L'Ajuntament ha declarat dos dies de dol, suspenent tots els actes institucionals, i les banderes onegen a mig pal. Per la seva part, els instituts han realitzat també 5 minuts de silenci als respectius centres i a l'IES Can Mas, on estudiava la víctima, els alumnes han penjat crespons negres a les finestres. A aquests actes els va succeir una nova concentració ciutadana, que va tenir lloc a les 6 de la tarda al Pavelló Municipal Joan Creus i que va recórrer els carrers de Ripollet amb espelmes.

La concentració de l'Ajuntament, encapçalada per l'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, ha comptat amb la participació de Carme San Miguel, delegada del Govern de la Generalitat de Catalunya a Barcelona, així com Maria Isabel Darder, directora general d'Atenció a la Comunitat Educativa de la Conselleria d'Educació de la Generalitat de Catalunya.

Tal i com va avançar en roda de premsa l'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, per donar compte de la declaració institucional, des de dilluns 3 de novembre al matí els Serveis Socials de l'Ajuntament, amb la col·laboració de diferents departaments de la Generalitat, que ha activat el Servei d'Emergències de Catalunya, per tal de facilitar tota l'ajuda necessària al municipi, està realitzant tasques de suport al centre educatiu on estudiava la víctima. Així mateix, s'està preparant a amics, companys de classe i professors perquè el retorn a classe sigui el més normal possible, a més de coordinar el suport a la família de la víctima.

Commoció ciutadana
D'altra banda, ahir dilluns, 3 de novembre, a les 6 de la tarda, es va convocar una concentració espontània de condol, davant de l'IES Lluís companys. Centenars de persones, moltes d'elles joves, van realitzar una marxa silenciosa fins el lloc on es va trobar la noia la matinada de dissabte, al polígon industrial El Martinet, i hi van dipositar flors i espelmes blanques, en record de Maria Dolores.

Foto:
- Concentració realitzada dimarts al matí, davant de l'Ajuntament.
- Les banderes a mitja asta, a l'Ajuntament.
- La concentració de dilluns al vespre va aplegar a centenars de persones.
- Pancarta de la manifestació realitzada dimarts a la tarda a la rambla de Sant Esteve.


F.R./R.H./L.P.