Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El col·lectiu de la gent gran és cada vegada més important

En edats avançades, les dones doblen en número els homes i els superen àmpliament en longevitat

Un de cada deu ripolletencs (12,2%) té més de 65 anys. Aquesta xifra està lleugerament per sota de l'índex comarcal (13,5%) i la mitjana catalana (16,4%). No obstant, els 4.572 jubilats residents a Ripollet conformen un gruix de població creixent, gràcies a l'increment de l'esperança de vida. Un total de 134 té més de 90 anys i hi ha 3 centenaris.

El padró municipal d'octubre de 2008 registrava més de 4.500 majors de 65 anys, dels quals 441 ja han superat els 84 anys, que és l'esperança de vida de Catalunya, la quarta zona del món més longeva. A tot això caldrà sumar els centenars de persones que, any rere any, aniran arribant a la tercera edat, com ara els 340 ripolletencs que es retiraran aquest proper 2009. Una prova de l'envelliment de la població local és que en l'actualitat hi ha unes 900 més persones que a 2007 majors de 65.

Més àvies que avis
Les dones representen el 56% de la gent gran empadronada a la localitat. A partir dels 80 anys les dones arriben a doblar en nombre als homes, constatant una major longevitat, també a Ripollet, del gènere femení.
La diferència puja encara més a partir dels 90, quan es registra el triple de vídues que de vidus: 77 davant 26. Finalment, superant els 95 anys d'edat tenim 29 dones i només 2 homes i el nombre de centenaris actual és de 2 dones i 1 home.

Noves necessitats
La creixent importància d'aquest col·lectiu obre un ventall de noves oportunitats però també de necessitats a cobrir per part de les administracions, relacionades amb l'atenció sanitària i els serveis socials.