Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més actius que mai a partir dels 65

El programa dels Serveis Socials municipals, Gent Activa, compta enguany amb una vintena d'activitats

El Departament de Serveis Socials municipal posa un any més en marxa el programa Gent Activa, que enguany va d'octubre a finals de desembre. El primer mes del cicle de tallers, conferències i cinema per a gent gran ha comptat amb una bona assistència de públic. Gent Activa reuneix una vintena d'activitats, que tenen lloc al Centre Cultural, a les 18 hores i són gratuïtes, a excepció de les sortides.

Aquest cicle, realitzat amb aportacions dels participants al Mes Actiu de l'any passat, pretén ensenyar a gaudir amb salut del temps lliure als qui, per la generació que els va tocar viure, no van poder disposar d'oportunitats d'oci i formació.
En el cas dels homes substitueixen el temps lliure que els ha deixat l'abandonament de l'activitat productiva per una major col·laboració en les tasques de tenir cura dels néts, la llar, passejar i un grup, malauradament minoritari, que dedica el seu temps disponible a la comunitat, participant de la rica vida associativa local. En canvi, les dones majors de 65 són més actives i fan notar la seva majoria en l'assistència a actes i col·laboració amb entitats.

Oferta per a gent gran
Ripollet disposa d'equipaments i activitats específiques per a la gent gran: el Casal d'Avis, el Centre de Dia, el servei Edat d'Or i Aqua d'Or del Poliesportiu (Patronat d'Esports), l'Escola d'Adults, l'oferta de viatges de l'Imserso i múltiples possibilitats de voluntariat a entitats culturals, esportives, veïnals, partits, Creu Roja, Voluntaris per la Llengua, etc. Periòdicament, des de Serveis Socials s'organitzen activitats divulgatives, com ara els programes Gent Activa, Salut i Vida, Tallers de Memòria, etc.
Més informació a Serveis Socials, c. de la Salut, 1. 93 507 60 07.