Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sessió del Ple Municipal del 30 d'octubre de 2008

El passat dijous, 30 d'octubre va tenir lloc una nova sessió ordinària del Ple Municipal, amb 11 punts de l'ordre del dia. Entre ells destaca una modificació de partides econòmiques del pressupost municipal per valor superior a 600.000 euros, que va ser aprovada amb l'abstenció del Partit Popular i el CPR i amb el vot a favor de la resta de partits.

La modificació de crèdits consisteix en una sèrie de canvis sol•licitats per part de la Regidoria d'Hisenda a totes les regidories de l'Ajuntament, per tal d'ajustar-se als ingressos que rebrà el municipi aquest any. El 40% d'aquesta modificació consisteix en moviments entre partides, sense que hi hagi un increment de pressupost. L'altre part, el 60%, consisteix en un increment de pressupost gràcies a diferents subvencions, a l'estalvi de despeses i al superàvit de tresoreria, que representa uns 200.000 euros.

Un altre dels punts de la sessió era l'adhesió per part de l'Ajuntament de Ripollet a l'Agrupació Municipal del Transport Urbà, que permetrà que el municipi es pugui beneficiar de les subvencions que es generen des d'aquest ens i participar del nou programa 2008-2011 que s'aprovarà pròximament. El punt va comptar amb el vot a favor del CpR i l'abstenció del PP així com amb el suport de la resta de les formacions polítiques.

D'altra banda es va posar sobre la taula la concessió administrativa de dues parades del mercat aprovada amb l'abstenció de l'oposició, i es va acceptar, per unanimitat, una aportació econòmica de la Generalitat, d'uns 109.000, que correspon a la part que dóna el Departament d'Educació per les places de llar d'Infants que hi ha al municipi.

Finalment, l'ordre del dia contemplava dos punts de reordenació urbanística: un que afecta al Sector El Martinet que va ser aprovat amb l'abstenció de l'oposició i el vot a favor de la resta de formacions. El segon fa referència al barri de Tiana, on el Partit Popular i el CpR es van abstenir i el PSC i CIU van votar a favor.
I un darrer punt de conveni amb la Generalitat, en relació a la llei de barris, que permetrà que els veïns de Can Mas es beneficiïn d'un increment d'un 10% en les subvencions que demanin per a la rehabilitació del seu edifici. El punt va ser aprovat per unanimitat.

A l'apartat de mocions, Convergència i Unió va proposar un text en defensa de la gestió, per part de la Generalitat de Catalunya, de la part destinada a aportació social que es pot fer a la declaració de la renda. Van votar a favor tots els grups del plenari, a excepció del PP que es va abstenir.