Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El govern municipal respon les afirmacions del COP-CpR sobre els impostos municipals

En relació al comunicat de premsa emès pel COP-CpR sobre els impostos municipals, la tinent d'alcalde d'Hisenda, Immaculada Viera, ha contestat en nom del govern municipal. Així, Viera recorda que “el COP-CpR ha votat en contra d'un increment del 4,5 % dels impostos i taxes municipals, sensiblement inferior a l'IPC”.

Aquest increment per sota de l'IPC respon, segons Viera, “a un esforç realitzat pel govern municipal per no incrementar la pressió fiscal que tenim els veïns i veïnes del nostre municipi. A més, aquest increment permet fer justament això que demana el COP-CpR per tal de no reduir el nivell de prestacions socials que ofereix aquest Ajuntament i no congelar els salaris de la plantilla municipal, complint amb els compromisos amb els treballadors i treballadores de la casa”.

Pel que fa referència a les declaracions fetes sobre l'augment de les despeses socials en els propers pressupostos, Viera ha comentat que “tal i com ja va avançar l'Alcalde, Juan Parralejo, en el decurs del passat ple, el debat de pressupostos es farà en el seu moment”. No obstant això, la regidora ha explicat que “tal com s'ofereix any rere any, el govern municipal ja ha demanat a l'oposició les seves propostes i aportacions per a la redacció dels pressupostos municipals de l'any 2009”.

Quant a la comparació que fa el COP-CpR amb l'increment de l'IBI al municipi de Rubí, el govern municipal s'ofereix per fer una comparació amb Rubí, o amb qualsevol altre municipi del nostre entorn, però no només de l'IBI, sinó de qualsevol aspecte tant dels impostos i taxes municipals com dels pressupostos i la plantilla municipal. Així, Viera proposa comparar “els capítols de personal, de dedicacions exclusives, de càrrecs de confiança, de sous, de despeses generals... de tots els capítols, no només d'aquell que al COP-CpR li interessa”.

Per últim, la regidora d'Hisenda ha recordat que l'Ajuntament de Ripollet, tot i que també rebrà algunes de les conseqüències de la crisi general, “fa molts anys que treballa amb uns pressupostos austers, sense malbaratar els diners públics i sense realitzar despeses innecessàries”.

Foto: La regidora d'Hisenda, Imma Viera, durant el Ple del passat 20 d'octubre

R.H.