Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Continuen els treballs de regeneració al bosc dels Pinetons

Durant el mes d'octubre s'ha iniciat la segona fase dels treballs de regeneració del bosc dels Pinetons. La Regidoria de Medi Ambient va voler impulsar aquests treballs després de comprovar l'estat sanitari en què es trobaven aquests arbres. Aquesta segona fase s'inicia un cop entrada la tardor per tal que els arbusts que es plantaran puguin beneficiar-se de les pluges que s'esperen en aquesta època.

Es plantarà un estrat realitzat amb arbusts autòctons. Aquestes plantes contribuiran a la creació de sòl i a l'aturada dels processos d'erosió del terreny, afavorint, al mateix temps, la retenció d'aigua.
La plantació d'espècies autòctones garanteix la seva adaptabilitat a la climatologia i al sòl, la supervivència i reproducció dels vegetals i s'afavoreix la creació d'un hàbitat idoni pel desenvolupament posterior d'espècies animals i vegetals autòctons. La zona plantada es protegirà amb una tanca durant el temps necessari perquè es puguin implantar sense problemes i s'instal•larà reg per degoteig.


Evolució
En la primera fase es va realitzar la neteja de brossa i escombraries, es van abatre els arbres morts i/o amb poques perspectives de futur i es van realitzar esporgues selectives de neteja de branques seques, reutilitzant-les com a cobertura. També es va millorar la fertilitat amb l'aplicació de compost orgànic.
Als 6 mesos de la primera actuació, es podia constatar un augment de la mida dels brots de primavera en la majoria dels arbres, cosa que va demostrar que la intervenció efectuada va estar positiva i que calia incidir en el mateix sentit. Va ser llavors quan es va començar a plantejar els treballs de la segona fase.