Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

100 alumnes de Santa Coloma de Gramenet visiten el CIP Molí d'en Rata

El passat divendres, 10 d'octubre, el Molí d'en Rata va acollir 100 nens i nenes d'entre 6 i 7 anys de l'Escola Sagrat Cor de Santa Coloma de Gramenet. Aquesta visita és fruit de la campanya de difusió que es va dur a terme el passat mes de juliol amb l'objectiu de donar a conèixer l'equipament a les escoles de la província de Barcelona.

El Molí d'en Rata és un dels pocs molins fariners que es conserven a Catalunya i la seva museització permet que tant els visitants locals com els forans, puguin endinsar-se en el món dels cereals i aprendre com funciona un molí fariner hidràulic.
Els alumnes es van dividir en 3 grups i se'ls van explicar diversos aspectes tecnològics del molí i de la vida quotidiana de fa 100 anys, a banda dels diferents tipus de cereals que existeixen i els productes que es poden derivar d'aquests. Finalment, els nens van fer un taller i es van emportar a casa una màscara de rateta enganxada amb farinetes.
Una vegada finalitzada la visita, els alumnes del centre educatiu van anar a dinar al parc Oriol Martorell.

El Patronat Municipal de Cultura valora molt positivament el fet que la visita al Molí d'en Rata comenci a ser un referent fora de l'àmbit local i destaca que són diverses les escoles d'altres municipis que ja tenen concertada una visita per aquest curs.

L.P.