Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Berta López aconsegueix 5 medalles a Xile

Amb 2 ors, 2 plates i 1 bronze contribueix al gran èxit de la selecció espanyola al país andí. La jugadora del Finques Ripollet ha participat del 17 al 28 de setembre amb la selecció espanyola juvenil i infantil al XI Campionat Iberoamericà de Tennis Taula per a Joves i a l'Open de Xile 2008 corresponent al Circuit Mundial Junior, celebrats tots dos a la ciutat de Viña del Mar.

Tot i ser encara infantils, Berta Lopez i la seva companya de selecció, l'andalusa Patricia Fernández, han aconseguit al Campionat Iberoamericà la medalla de bronze en equips juvenils, cedint a la semifinal davant la selecció de Paraguai per 3-1; i la medalla de plata en dobles femenins juvenils, cedint a la final davant les xilenes Duran-Rojas per un ajustat 3-2.

A la prova individual infantil d'aquest torneig Berta ha assolit el 9è. lloc en perdre un triple empat pel primer lloc de grup a la fase prèvia que no l'ha permés accedir al quadre final. Posteriorment a l'Open de Xile, els bons resultats han continuat, i en equips infantils han aconseguit l'or en derrotar a la selecció de Xile per 3-1 i en dobles femenins infantils han assolit també el primer lloc en derrotar a les també espanyoles Bueno-Martínez per un contundent 3-0.

En les proves individuals de l'Open, Berta ha jugat al seu millor nivell i per primera vegada s'ha classificat pel quadre final en categoría juvenil en una prova del Circuit Mundial, derrotant en la fase prèvia per un contundent 3-0 a la que finalment ha estat la guanyadora del títol, la xilena Blanca Duran. Finalment Berta ha ocupat el 9è. lloc de la competició.

Per arrodonir la seva bona actuació, a la prova individual infantil Berta ha aconseguit la medalla de plata en perdre a la final davant de la seva companya Patricia Fernández per 3-0.

Amb aquesta actuació Berta López confirma el bon nivell de joc que ja va mostrar a nivell internacional durant el passat Campionat d'Europa de Joves celebrat al juliol a Terni (Italia), on va quedar 8a. per equips, 5a. en dobles i 2ª. al torneig individual de consolació.

F.R.

Foto:
- Berta López i la seva companya durant la competició.