Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Coordinadora per a la Sanitat Pública critica la manca de comunicació amb la Mancomunitat

El passat dimecres, 24 de setembre, la Coordinadora per a la Sanitat Pública de Ripollet, Cerdanyola, Montcada i Barberà es va trobar davant de l'Ajuntament de Ripollet per continuar reclamant la construcció de l'Hospial Ernest Lluch. En aquesta nova concentració, els membres de la Coordinadora van manifestar el seu descontent per no haver-se pogut reunir amb l'actual president de la Mancomunitat, l'alcalde de Ripollet Juan Parralejo, per saber, de veu del president, l'estat dels tràmits de construcció de l'hospital.

Aquesta trobava va ser sol·licitada per la Coordinadora, el passat 24 de juliol, i la Mancomunitat va respondre per carta al col·lectiu a principis de setembre. En aquest document, la presidència de la Mancomunitat Intermunicipal de Cerdanyola, Ripollet i Montcada exposava que "l'entrada en funcionament de l'hospital comarcal Ernest Lluch és una prioritat de tots, incloent-hi la Mancomunitat". A més afirmava que "el calendari inicial previst s'ha anat endarrerint per motius aliens a aquesta entitat".

Motius, que, segons aquest comunicat, la Coordinadora coneixia des del dia 21 de febrer de 2008, quan es van reunir amb la gerent de la Mancomunitat i el director del sector sanitari del Vallès. D'altra banda a la carta també s'informa que el dia 25 de setembre, la Comissió d'Urbanisme de Barcelona aprovarà definitivament la modificació del Pla General Metropolità que disposarà la titularitat pública dels terrenys. Segons la Mancomunitat la trobada amb la Coordinadora no s'ha produït perquè "tota aquesta informació ha estat suficientment difosa".

Tot i així, la Coordinadora va insistir dimecres al vespre de “la falta de transparència i comunicació en tot el procés”. Finalment la Coordinadora ha aprofitat per anunciar les properes activitats que realitzaran. El proper 25 d'octubre celebraran una jornada formativa a Cerdanyola sobre la situació de la sanitat pública al Vallès i el dia 15 de novembre un xerrada a Ripollet sobre els governs territorials de salut i com fer que siguin participatius.

F.R.

Fotos.
- Assistents a la concentració.
- Imma Prat (Ripollet)
- Ignacio Barquín (Cerdanyola del Vallès)
- José Luís Rivera (Barberà del Vallès)
- Paulina Valiente (Montcada i Reixac)