Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Regidoria de Medi Ambient i la Casa de Natura presenten els projectes de millora en mobilitat

El passat 23 de setembre la regidora de Medi Ambient, Gemma Edo, va presentar en roda de premsa a la Casa de Natura els projectes endegats per millorar la mobilitat a Ripollet. Entre ells destaca la feina que s'està fent per aconseguir la implantació del Bicing al municipi. La intenció, segons Edo, és plantejar les vies compartides entre bicicletes i vianants o cotxes, on seria necessari reduir el límit de velocitat.

En aquest sentit, s'està treballant amb l'Entitat del Transport Metropolità, que ha de realitzar un estudi de viabilitat, aprovat a la darrera Junta de Govern Local, i que proposava com a punt base del Bicing l'estació de tren de Cerdanyola del Vallès, ara per ara la més propera a Ripollet. També participa en aquesta feina la policia local del municipi.
Segons Edo, “s'ha de treballar poc a poc i assentar bé les bases, perquè el projecte del Bicing sigui un èxit”.
En l'àmbit del transport no motoritzat, també està previst unir els dos circuits de bicicleta amb que actualment compta Ripollet, és a dir el del camí de la Serra i el de l'avinguda del Riu Ripoll.

Altres projectes
En un altre àmbit, continua el projecte Compartir cotxe, que Edo va valorar positivament. També està en marxa el Pla d'actuació per a la millora de la qualitat de l'aire. En aquest sentit, del 17 al 23 de novembre l'Ambibús, una unitat mòbil d'educació ambiental del Departamente de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya i que presentarà totes les mesures que afecten a la C-58. L'Ambibús estarà situat al davant del Pavelló d'Esports de Ripollet.

Millores del Ripollet per quatre camins
Ripollet per quatre camins és una iniciativa, endegada l'any passat per La Casa de Natura, per promoure el transport no motoritzat i oferir 4 itineraris temàtics amb l'objectiu de gaudir i conèixer Ripollet. En aquest cas, els itineraris també es milloren de cara al nou curs amb nous punts pedagògics a la guia, amb el suport dels llibres editats per diverses Regidories de l'Ajuntament de Ripollet així com per l'oficina del Vallès Natural-Consell Comarcal del Vallès Occidental o amb la inclusió de l'estructura d'oci per a la gent gran situada al Parc dels Pinetons. Segons Núria Machuca, responsable de la Casa de Natura, el Ripollet per quatre camins “és un projecte viu que anirà creixent i millorant, i on s'inclourà també les rutes amb bicicleta un cop estiguin establertes.”.

L.P.