Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Arriba a Ripollet una mostra sobre la Guerra Civil a Catalunya, de la mà de la CRAC

Coincidint amb la Trobada de Gegants, la Comissió Ripolletenca d'Activitats Culturals portarà a Ripollet un any més una exposició, en aquest cas ‘Guerra Civil a Catalunya. Testimonis i vivències', produïda per l'Arxiu Nacional de Catalunya. La mostra va ser presentada el dilluns, 22 de setembre, en roda de premsa, per Joan Giménez, membre de la CRAC, i pel regidor de Cultura, Ferran Tornel.

Tots dos van coincidir a destacar la importància de la mostra, que ocuparà les dues sales d'exposicions del Centre Cultural, del 30 de setembre al 16 d'octubre. La mostra, que a més d'obrir-se al públic en general, serà visitada pels escolars locals, compta amb 22 plafons amb documents reproduïts, 11 vitrines amb documents originals, així com diversos audiovisuals, gravacions i projeccions de fotografies sobre la Guerra Civil a Catalunya. L'exposició va ser produïda l'any 2006, per commemorar els 75 anys de la proclamació de la Segona República i els 70 anys de l'inici de la GuerraCivil. L'acte d'inauguració, el proper 30 de setembre, a les 20 h, preveu comptar amb la presència, entre d'altres, del comissari de l'exposició, Josep Fernández Trabal, i del responsable de Difusió i Comunicació del Programa per al Memorial Democràtic de la Generalitat, Ignasi Sardà Rico.

Tot i que el tema de la mostra no guarda relació amb la Trobada de Gegants, la CRAC ha considerat que calia aprofitar l'oportunitat de portar a Ripollet una exposició d'aquesta importància. Joan Giménez va avançar que l'any vinent aprofitaran la participació dels gegants de la població francesa d'Elna a la Trobada, per tal de portar una exposició sobre la maternitat d'Elna.

Foto: el regidor de Cultura, Ferran Tornel (al centre), acompanyat per Laura Roca i Joan Giménez, de la CRAC, i la tècnica de Cultura, Paqui Dorado.

R.H.