Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet participa per tercera vegada a les Jornades Europees de Patrimoni

El Centre d'Interpretació del Patrimoni Molí d'en Rata participarà els propers dies 26, 27 i 28 de setembre a les Jornades Europees del Patrimoni que apadrinen el Consell d'Europa i la Unió Europea. Amb l'objectiu d'apropar el patrimoni local als ciutadans, el PMC ha organitzat diverses activitats durant tot el cap de setmana, que van ser presentades en roda de premsa pel regidor de Cultura, Ferran Tornel, el passat 22 de setembre.

Ripollet és un dels 200 municipis catalans que participen enguany a les Jornades Europees del Patrimoni i aquesta ja és la tercera edició en la que la nostra localitat hi pren part.

Jornades Europees de Patrimoni
Els actes començaran el divendres 26, amb una visita-taller a l'antic molí fariner Molí d'en Rata, organitzada pel Casal de Joves, a partir de les 18 h. L'objectiu és que els joves coneguin part de la realitat històrica del municipi d'una manera lúdica i divertida. El regidor de Cultura va informar de la suspensió de les activitats de la Nit al CIP, així com del concurs 'I tu que hi veus?', adreçat als joves. Tornel va comentar que la regidoria de Joventut ja està treballant per tal d'organitzar activitats que aconsegueixin apropar els joves al CIP i augmentar la seva participació, tal i com s'està fent a través de la Llei de barris a Can Mas.

Les activitats continuaran dissabte a la tarda. El CIP i el Molí d'en Rata estaran oberts, de 17 a 20 hores, per tal que es puguin visitar els dos edificis i les exposicions que s'hi acullen: El pa de la diversitat, Protagonistes. Sis ripolletencs que deixen petjanda i La immigració dels anys 60 a Ripollet. A més, a partir de les 18 h. Es realitzarà el taller 'El Molí d'en Rata: un racó per als sentits', adreçat a tots els públics, on els assistents podran experimentar de manera lliure diverses sensacions relacionades amb el contingut del molí i tot el que l'envolta.
Diumenge al matí, d'11 a 14 hores, hi haurà Jornada de portes obertes i a les 12 es farà una visita guiada a l'antic molí. La tarda del diumenge, aquells qui ho desitgin podran fer un recorregut pel Ripollet històric a partir de les 18 hores.

Aportacions dels ciutadans
Ferran Tornel va recordar que l'objectiu principal del CIP és “vetllar per la recerca, conservació, gestió i difusió del patrimoni local” i és el lloc on tot aquell qui vulgui pot dipositar material, documentació o fotografies sobre la història del municipi. En aquest sentit, el regidor va explicar que s'està treballant en l'elaboració d'una nova exposició temporal sobre la vinya, que “es podrà dur a terme gràcies a la col·laboració dels ripolletencs”.

Consolidació del CIP
El CIP, que va ser inaugurat el març de 2007, s'ha consolidat tant a dins com fora del municipi. Una mostra d'això és el nombre de peticions de visites tant de Ripollet com d'altres poblacions amb les que hi compta, així com la participació a les activitats que realitza els primers i tercers caps de setmana de mes. En aquest sentit, el regidor de Cultura també va voler destacar l'alta participació a les visites guiades que es van realitzar durant la Festa Major d'enguany.

Foto: El regidor de Cultura, Ferran Tornel, acompanyat per la Tècnica de Patrimoni, Elena Vilalta i la Dinamitzadora juvenil, Maria José Morcilo.

R.H.