Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

120 persones participen a les activitats de la Setmana de la Mobilitat als Pinetons

La Regidoria de Medi Ambient va iniciar aquest diumenge, 21 de setembre, l'Agenda de Tardor de la Casa de Natura, amb les activitats de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que se celebra fins el 29 de setembre. Durant tot el matí va haver un degoteig continu de gent, fins arribar a 120 persones, que van realitzar una o vàries de les activitats proposades.

La gent gran va poder fer exercici a l'estructura d'oci dels pinetons amb l'ajuda d'una especialista. Una trentena de persones va realitzar un circuit en bicicleta pel recorregut del Vallès Natural, guiat per membres de la Policia Local.
La bicicleta va ser el mitjà de transport guanyador de la cursa que es va realitzar dels Pinetons al Casc Antic, a títol d'experiment, amb l'objectiu de constatar que el cotxe no és el vehicle més eficaç per desplaçar-se pel municipi. Dels 22 participant, 12 van fer el recorregut a peu, 7 en bicicleta i 3 en cotxe. Desprès de passar els tres controls, es va comprovar que el temps més llarg l'havia fet el cotxe i el més curt la bicicleta.

D'altra banda, uns 40 nens i nenes van participar al taller de construcció d'un cotxe solar, que es van poder endur a casa. I una cinquantena de persones ho van fer al de decoració d'una planta, d'espècies autòctones, per tal que les poguessin plantar on volguessin. La Regidoria de Medi Ambient ha fet un balanç molt positiu d'aquesta jornada i no descarta organitzar-la cada any com a festa de la mobilitat.

Els actes de la Setmana de la Mobilitat finalitzaran el dimecres, dia 23, amb una presentació, a la Casa de Natura, dels diferents projectes que s'estan realitzant a Ripollet per millorar la mobilitat a Ripollet.

Foto 1 i 5: Construcció d'un cotxe solar
Foto 2: Arribada dels participants a la passejada en bicicleta
Foto 3: Exercicis a l'estructura d'oci per a la gent gran
Foto 4: Taller de decoració de plantes

R.H.