Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Adjudicades les obres de construcció del carril bus-VAO de la C-58 per 80 MEUR

La Generalitat, a travès del Consell d'Administració de Tabasa, va adjudicar el passat dijous, 18 de setembre, les obres de construcció del carril bus-VAO a l'autopista C-58, en el tram comprès entre Ripollet i l'avinguda Meridiana a Barcelona, a la UTE formada per les constructores Copcisa i OHL. El pressupost d'adjudicació és de 80 MEUR. Els treballs començaran aquesta tardor i tindran un termini d'execució de tres anys.

Les obres adjudicades consisteixen en la construcció de dos carrils segregats al mig de l'autopista C-58 i en l'enllaç amb la C-33, en el tram comprès entre Ripollet i l'avinguda Meridiana de Barcelona, amb una longitud total de 6,82 km. Aquests dos carrils seran d'ús exclusiu per a autobusos i vehicles d'alta ocupació (VAO). L'actuació, amb un import d'adjudicació de 80 MEUR, serà cofinançada amb fons europeus, mitjançant el programa de Competitivitat Feder Catalunya 2007-2013.

El seu funcionament serà reversible, de tal forma que els dos carrils sempre tinguin alhora el mateix sentit de la circulació, en funció de les necessitats concretes de mobilitat, decidint en cada moment i depenent del trànsit, el sentit cap a Ripollet o cap a Barcelona.

Millora de la mobilitat Vallès-Barcelona

El bus-VAO es construirà a nivell de l'actual C-58, aprofitant el centre de la calçada en gairebé tot el seu recorregut, amb dos carrils de 3,5 metres d'ample cadascun i vorals d'1,5 metres. Per tal d'encabir el nou carril bus a l'actual mitjana, de 4 metres d'amplada, s'eixamplarà l'autopista.

En la construcció destaquen, especialment, tres elements: un viaducte elevat en l'encreuament, i dues estructures de tipus pèrgola, una en l'accés des de Ripollet i l'altra, sobre l'autopista C-33. L'accés al carrils des de Barcelona es farà per la part central de la Meridiana.

Recordem que, tal i com va confirmar la Generalitat, tot i que es parla d'una via entre Ripollet i l'avinguda Meridiana, aquesta infraestructura no afectarà en res el nostre terme municipal, ja que es construeix a partir del riu Sec.

FOTOS:
1. El nou carril bus-VAO, a l'altura de l'enllaç de Ripollet
2. Imatge virtual del viaducte a l'altura de Montcada
3. Proposta de pèrgola trident en l'accés des de Ripollet

R.H.