Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Nous projectes a la Guia Educativa 2008/2009

La Guia d'Activitats Educatives per el curs 2008/2009, que es va presentar el passat 9 de setembre, compta amb noves propostes educatives pels escolars locals. Entre aquestes activitats destaca el projecte A peu a l'escola, amb xerrades sobre la mobilitat sostenible i tallers sobre el coneixement dels sentits pels alumnes de primer de primària.

La Sala de Plens de l'Ajuntament de Ripollet va ser l'escenari on es van trobar la comunitat educativa local amb els responsables polítics i tècnics de les regidories d'Educació i Polítiques d'Igualtat, Salut Pública i Medi Ambient per conèixer el contingut de la guia. Maria del Mar Viera, regidora d'Educació i Polítiques d'Igualtat va donar la benvinguda als assistents i va recalcar la importància de la participació dels centres en continuar millorant la guia en les properes edicions.

Gemma Edo, regidora de Medi Ambient i Salut Pública va explicar les novetats relacionades amb els seus departaments, com per exemple, la continuïtat de la campanya del fluor, les xerrades sobre el tema dels polls i les noves exposicions. A més, des de Salut Pública s'ofereix la possibilitat de comptar amb l'assessorament d'un metge per parlar d'aquelles temes sanitaris que els col·legis considerin d'interès pels infants i els seus pares.

Per la seva part, Nuria Machuca, coordinadora de la Casa de Natura va destacar com a novetat l'activitat de construcció de les Capses Niu, per als ocells, l'exposició de l'Ambibus, sobre la millora de la qualitat de l'aire i el projecte del compostatge. Aquesta darrera activitat consisteix en la possibilitat de que els centres tinguin un bidó de compostatge propi per reciclar el material de rebuig vegetal i realitzar adob.

La presentació la van cloure les responsables de Polítiques d'Igualtat que ofereixen un cicle de xerrades sobre la violència de gènere i un debat i un cinefòrum sobre la gestió de la immigració, entre d'altres activitats.

Els centres poden consultar tot el catàleg de cursos a la web Ripollet.cat, on també trobaran l'enllaç per realitzar la inscripció de les activitats. El termini finalitza el 17 d'octubre.

F.R.

Fotos:
- Maria del Mar Viera, durant la presentació.
- La regidora de Medi Ambient i Salut Pública, Gemma Edo.
- Nuria Machuca, de la Casa de Natura, durant la presentació.