Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

FESTA MAJOR 2008: Kiko Veneno i Gertrudis posen el ritme a la Festa Major

Entrevista amb el cantant Kiko Veneno, cap de cartell del Concert Jove

Sense cap mena de dubte, una de les actuacions més esperades de la Festa Major és el Concert Jove. Enguany, l'artista convidat és el cantant Kiko Veneno, que està present a l'escena musical nacional des dels anys setanta i que fins al dia d'avui ha estat realitzant una gran gira de concerts per tot l'Estat.

eBR. Com serà el concert que oferiràs a Ripollet?
Doncs una mica de tot. Tothom podrà trobar allò que vulgui. Les meves cançons de sempre i les més noves. En el meu concert trobaran sobretot sensacions i música.

eBR. Com es viuen aquests concerts, inclosos en les festes majors?
Molt bé. A mi m'agraden molt. Especialment els concerts que faig a les poblacions petites o als barris. Hi ha molta proximitat amb el públic i tot és més entranyable.

eBR. Sempre t'has sentit proper al món del flamenc. Quin és el teu autèntic món?
Jo tinc molt respecte al món del flamenc. Sense cap mena de dubte les meves arrels són andaluses i per tant el flamenc també hi és. Però la meva música és allò que hi vulguis veure tu. Jo només la faig. Agafo de totes les tendències allò que m'interessa.

eBR. Ara has format el grup G-5 amb d'altres artistes. En què consisteix?
Va ser una iniciativa per divertir-nos. Vam fer un disc en quinze dies i el volíem vendre sense fer cap tipus de publicitat, ni promoció i sense caure en les trampes de les multinacionals i els mitjans de comunicació. Pensem que una altre món de la música és possible, lluny de la publicitat i el màrqueting.

eBR. Quan treuràs un altre disc en solitari?
Doncs no ho sé. De moment vaig fent. Encara no m'he plantejat el futur. Ara faig música i faig concerts, que és el que m'agrada.

eBR. Un dels teus temes més mítics és el Volando voy. Encara la cantes als teus concerts?
I tant! No puc prescindir d'aquesta cançó, ja que és una de les que més m'estimo i la que més m'agrada. Té una història molt bonica. Segur que el públic la podrà sentir a Ripollet.

eBR. Què se sent quan altres artistes fan una versió d'un tema teu?
M'agrada molt. Sempre és un orgull que la gent et prengui de referent.

eBR. Anima als ripolletencs i ripolletenques a participar al teu concert.
Doncs espero que tothom vingui amb ganes de divertir-se a gaudir una estona de rock i de rumba.

Dissabte, 30 d'agost.
23 h.
Brollador del parc dels Pinetons.


Getrudis, considerat com el grup que ha revolucionat la rumba catalana, fusionant-la amb altres ritmes com el reggae, el llatí o la cumbia, presenta a Ripollet el seu tercer disc Política de Verbena. El disc compta amb col·laboracions d'altres artistes com Pau Donés, del grup Jarabe de Palo, Los Manolos o Sabor de Gràcia. El seu primer treball, Teta va néixer l'any 2003, però no es va poder distribuir per tot l'Estat. El segon, Getrudis, es va presentar l'any 2005 i el van distribuir per primera vegada a nivell nacional. El grup està format per David García, Pol Parera, Pol Caturla, Marc Mas, Xavi Freire, Xavi Ciurans, i Edu Acedo i actuaran a Ripollet, al brollador del parc dels Pinetons.

Dissabte, 30 d'agost.
23 h.
Brollador del parc dels Pinetons.


F.R.