Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

FESTA MAJOR 2008: "Sense voluntaris no podriem fer el Ripollet Rock"

Entrevista amb Paco González, organitzador del Ripollet Rock

El proper 29 d'agost de 2008 tindrà lloc la XVI edició del Ripollet Rock Festival, organitzat per l'Associació Ripollet Rock. Un cartell de luxe, entrada gratuïta, bona organització, previsió d'omplir... tot com sempre, excepte la ubicació.
Enguany el festival es realitzarà al parc dels Pinetons, obrint els actes de La Gibrelleta. I al capdavant de tot això, des dels seus inicis, en Paco González.

eBR. El plat fort és Bonfire
Sí. És un grup amb bastants seguidors a Espanya. De fet, molts grups alemanys fan les seves gires partint de les dates que els hi poden anar bé aquí.

eBR.Què ens pots dir de Idi Bihotz?
Bé, és un grup molt conegut al País Basc, però no tant fora, perquè canta en Euskera. Si hem aconseguit que vinguin és perquè l'any 2005 tres dels seus membres van actuar aquí amb el grup Flyin' Freak i tenien moltes ganes de repetir.

eBR. I de Handful of Rain?
Doncs és bastant curiós, perquè és un grup que porta poc temps, des del 2005 i de fet el seu disc encara no ha sortit, però s'està movent molt i porten un currículum de concerts bestial.

eBr. I com heu aconseguit que Bronce es torni a reunir?
Bronce va ser el cap de cartell del primer Festival Ripollet Rock, quan no teníem ni per pagar l'equip de so i ells ens van ajudar. Fa uns 13 anys que es van separar i l'any passat em vaig trobar a un dels guitarristes, a qui se li acabava de morir la dona. Vaig parlar amb el cantant de fer alguna cosa perquè estava destrossat i se'ns va ocórrer ajuntar als Bronce. Sembla que s'ha animat bastant i, a més, la idea està tenint força acceptació.

eBR. Costa molt muntar el cartell?
Bé, ens ha costat molt. Hem hagut de parlar amb molts grups. A més, enguany, amb tants festivals, els mànagers s'han esperat per veure si els trucaven, perquè paguen més. Però també tenim més de 200 emails de grups que s'han ofert per actuar al festival, de la zona, d'Espanya i fins i tot d'Austràlia, Israel o Chipre.

eBr. Teniu un públic bastant fidel...
Sí, hi ha molta gent que l'espera i fins i tot venen sense saber qui toca. Solen ser unes 3 o 4.000 persones.

eBr. I com porteu l'organització?
Si no tinguéssim la quantitat de voluntaris que tenim no podríem fer el festival, perquè necessitem personal per carregar i descarregar els equips, vigilar l'escenari, per a la barra... El divendres es poden juntar uns 40 voluntaris.

eBr. Un concert sempre gratuït.
Sí. Cada vegada és més complicat, però l'any que no ho puguem fer suposo que serà el final del festival.

eBr. Esteu dins La Gibrelleta.
Nosaltres no ens considerem dins La Gibrelleta. No tenim res en contra, però crec que primer cal parlar i coordinar coses i no ha estat així.

eBR. Com valores aquests 16 anys?
La primera edició va ser el 1993. Vam començar de forma molt cutre, però ha anat a més i a Catalunya sóm un referent.

Divendres 29 d'agost
Brollador del Parc dels Pinetons
23h


R.H.