Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Objectiu: 9 escoles i 225 places de llar d'infants

Aquest setembre obrirà la segona llar d'infants municipal

El desenvolupament de Ripollet i la recuparació de la natalitat han portat a la Generalitat i l'Ajuntament a planificar el creixement de l'oferta educativa per als propers anys, amb l'ampliació de 8 centres a 14. Així, en un període d'uns 10 anys es passarà dels 6 col·legis públics i els 2 instituts existents fins 2003, als 9 col·legis (3 més), 2 llars d'infants (2 més) i possiblement 4 instituts (1 més).

Els darrers 4 anys s'han posat en marxa el CEIP El Martinet, que va obrir el curs 2004-2005, i el CEIP Els Pinetons, que ho va fer el curs passat. En aquests moments s'està executant la segona fase d'aquest vuitè centre, amb un pressupost d'uns 5 milions d'euros, per a la seva ampliació en 4.600 metres més, entre el centre de Primària, el gimnàs i la pista esportiva. L'equipament estarà llest per al curs 2009-2010, quan surti la primera promoció del parvulari.

9a escola
S'ha començat a tramitar la futura novena escola, amb la posada a disposició de la Generalitat de terrenys municipals per a la seva construcció. En aquest sentit, el passat febrer el Ple municipal va aprovar una modificació del PGM, que permetrà la cessió d'una parcel·la perquè el centre sigui realitat el curs 2010-2011.
D'altra banda, la regidora d'Educació, Mar Viera, ha avançat que també s'està estudiant la creació d'un quart institut, que complementaria l'oferta d'estudis mitjans a la població.

225 places de llar d'infants
La gran aposta de l'Ajuntament és assolir l'objectiu de crear 225 places de llar d'infants, segons preveu el Mapa de Llars d'Infants de Catalunya, aprovat l'any 2005. El seu compliment porta un endarreriment acumulat d'uns 2 anys, donades les dificultats dels ajuntaments de fer-se càrrec d'aquestes inversions, ja que la seva prestació no és obligatòria i, per tant, encara no és competència de la Generalitat. Això ha comportat a l'Ajuntament una despesa de 660.000 per a la construcció de la primera llar d'infants i prop d'1 milió d'euros per a la segona.
El 2005 va obrir La Rodeta del Molí, amb 61 places i aquest setembre arribarà La Verema, situada a la cantonada de l'avinguda de Catalunya i amb altres 61 places.
La intenció del govern municipal és doblar la capacitat, amb el qual cada centre tindria 122.

FOTO1: La nova Llar d'Infants La Verema, situada a l'avinguda de Catalunya, comptarà amb 61 places i serà ampliada en el futur a 122.
FOTO2: L'edifici de primària del CEIP Els Pinetons.

L.P.