Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Generalitat i Hostaleria signen un conveni per promocionar els productes amb DO de Catalunya

Joaquim Llena, conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat i Enric Gené, president de la FIHR (Federació Intercomarcal d'Hostaleria i Restauració) i del Gremi d'Hostaleria i Turisme del Vallès Occidental Sud, han signat un conveni de col·laboració per a la promoció dels productes agroalimentaris amb distintius d'origen i de qualitat als seus restaurants.

El document permetrà que els establiments vinculats a la FIHR participin de les campanyes de promoció de productes produïts al país amb DO d'origen i de qualitat. Les primeres accions aniran encaminades a la promoció de vins, olis i arrossos del país. Aquest conveni permet sumar esforços des de l'Administració i la restauració amb la finalitat de donar a conèixer les grans qualitats dels productes catalans.

El president de la FIHR, Enric Gené, va qualificar l'acord de "crucial" per l'economia del país. No obstant, va apuntar que la unió dels diversos sectors i l'administració "ha de permetre millorar la sortida dels nostres productes amb DO d'origen i qualitat alhora que l'hostaleria local treballa amb les matèries primeres més apreciades del mercat". Gené va explicar que la FIHR treballarà amb el Departament d'Agricultura perquè l'acord esdevingui "exemplar" i permeti que d'altres departaments de la Generalitat s'hi afegeixin. En aquest sentit, remarca que "l'hostaleria som un dels motors econòmics del país i per tant, hem de ser en primera línia de qualsevol iniciativa que permeti millorar el que oferim i de retruc, augmentar el prestigi del nostre país". Una comissió de seguiment integrada per representants del Departament d'Agricultura i la FIHR vetllarà per l'acompliment de l'acord. Un text amb vigència d'un any prorogable a 5.

Foto: Joaquim Llena, conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya, i Enric Gené, president FIHR i del Gremi d'Hostaleria i Turisme del Vallès Occidental Sud.