Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S'obre el concurs d'idees per a la redacció del projecte de l'hospital Ernest Lluch

La Mancomunitat Intermunicipal de Ripollet, Cerdanyola i Montcada, més l'Ajuntament de Barberà, van aprovar, en sessió extraordinària, el procés de selecció del projecte de l'hospital Ernest Lluch. D'aquest concurs d'idees, dotat amb 120.000 euros, aportats entre els 4 ajuntaments, sortirà l'empresa a qui CatSalut encarregarà el projecte de construcció.

Durant la sessió, celebrada a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Ripollet el 23 de juliol, el seu president de torn i alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, va declarar que amb aquesta convocatòria s'inicia "el compte enrere de la posada en marxa de la construcció del futur hospital Ernest Lluch". Parralejo, que va dir coincidir amb la consellera de Salut quan defineix els hospitals com "les catedrals dels segle XXI", va destacar la importància que prestin un bon servei, al mateix temps que siguin "edificis emblemàtics, que marquen territori, no només per la seva dimensió laboral i econòmica, sinó també per la seva visualització física". Així mateix, va afegir que el centre sanitari haurà de ser "mediambientalment sostenible, ja que les administracions també hem de donar exemple de com han de ser aquests edificis".

L'elecció de la millor idea de l'hospital
El procés, que conclourà el febrer de 2009, comptarà amb dues fases: a la primera s'escolliran les 5 empreses més qualificades i a la segona la que presenti la millor proposta. El jurat estarà format pel president de la Mancomunitat, un arquitecte dels ajuntaments convocants, dos arquitectes del Servei Català de la Salut (CatSalut), el gerent d'Infraestructures d'aquest organisme i un representant de la Regió Sanitària de Barcelona. A la selecció final s'incorporarà un arquitecte designat pel Col·legi d'Arquitectes de Catalunya.
La proposta resultant del concurs d'idees del futur hospital haurà de reunir la millor solució on encaixin aspectes de funcionalitat i eficiència en matèria de distribució d'espais, sostenibilitat i costos. L'equipament sanitari s'ubicarà als terrenys de l'antiga fàbrica Redosa, al terme municipal de Montcada, tocant a l'ambulatori del carrer de Tarragona.

FOTO: Els alcaldes de Montcada, César Arrizabalaga; Ripollet, Juan Parralejo i Cerdanyola, Toni Morral.