Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un miler de nens i nenes visiten el Molí d'en Rata de Ripollet

Durant el curs escolar 2007-2008, un total de 800 nens i nenes van visitar el Centre d'Interpretació del Patrimoni Molí d'en Rata de Ripollet. A més, un cop finalitzat el curs, 385 nens i nenes dels Casals d'Estiu Municipals han visitat l'equipament, així com 70 alumnes del Centre de Formació d'Adults Jaume Tuset i 22 nens i nenes d'una escola privada d'anglès. L'àrea de Patrimoni del Patronat Municipal de Cultura ha fet una valoració positiva d'aquestes dades.


Cal destacar que, a banda de les escoles locals, també han visitat el Molí centres educatius de fora de Ripollet, com l'Escola Damià Mateu de Llinars.

Pel que fa al contingut de les visites al CIP Molí d'en Rata, aquest s'adequa i adapta a l'edat del públic. D'aquesta manera, mentre que els més petits realitzen una visita de descobriment al Molí, els grans fan una visita més detallada que té per objectiu principal aprendre tot el procés de producció del pa i conèixer diversos aspectes de la història local. Després es duen a terme dos tallers didàctics, un adreçat al públic infantil i un altre per elaborar pa.

Amb els Casals d'Estiu les activitats realitzades han estat diferents, per tal que no fossin les mateixes que les realitzades amb les respectives escoles durant el curs escolar. Durant el curs escolar els alumnes assisteixen a una visita guiada d'una de les tres exposicions permanents o de llarga durada que hi ha al CIP i després realitzen un taller didàctic. Amb els Casals d'Estiu, s'han dut a terme accions relacionades amb el contingut de les tres exposicions, ja que l'objectiu principal és que els nens aprenguin coses de la història del seu poble d'una manera més global però també lúdica i divertida. En aquest sentit, s'ha suprimit la part de la visita guiada convencional i s'han introduït jocs diversos com gimcanes, titelles o l'elaboració i decoració de masses de pa. Tot això, relacionat sempre amb l'objectiu principal del CIP, que és el coneixement de la història local.

R.H.