Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament de Ripollet renova el conveni del reciclatge d'oli dels comerços locals

Aquest dimarts, 22 de juliol, l'Ajuntament de Ripollet va renovar el conveni 'Oli 2008', amb el Gremi d'Hosteleria del Vallès Occidental per tal de realitzar la campanya de reciclatge d'oli dels establiments locals. Aquesta iniciativa, que ja porta deu anys d'experiència, estableix una xarxa de bars i restaurants 'Amics del medi ambient' per procedir a la recollida dels olis usats en els bars i restaurants de Ripollet, per fer-ne biodièsel, així com el foment de pràctiques respectuoses amb el medi ambient.

Tal i com va explicar l'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo després de la signatura, "es tracta d'una iniciativa mediambiental molt beneficiosa per a tots i per aquest motiu continuarem prorrogant-la". Enric Gené, president del Gremi d'Hosteleria del Vallès Occidental ha volgut agrair a l'Ajuntament el seu suport ja que "Ripollet és el municipi que més sensibilitzat està en aquest tema". A més, també va afirmar que "transformar aquests olis en combustible biodièsel, ajuda a que el reciclatge sigui molt més beneficiós".

El conveni, que representa una inversió per part de l'Ajuntament de 6.000 euros, consisteix en una campanya d'informació porta a porta per tots els bars i restaurants del municipi, on es facilita, als propietaris, dades sobre la durabilitat de l'oli i les seves propietat alhora de reciclar-lo. Posteriorment tots els locals rebran un recipient, que els serà recollit amb l'oli reciclat, en el seu propi establiment.

F.R.

Foto:
- Enric Gené, president del Gremi d'Hosteleria, l'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo; la regidora de Medi Ambient, Gemma Edo.