Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Entrevista a Rosa Espàrrach, regidora d'Ocupació i presidenta del PMO

'Necessitem joves que vulguin aprendre treballant l'ofici de paleta, electricista o fuster'

eBR. Què vol dir aprendre treballant?

Donarem formació i feina a 24 joves entre 16 i 25 anys en situació d'atur i els ensenyarem a fer de paleta, electricista o fuster. Tindran formació teòrica i pràctica. Els primers 6 mesos d'iniciació són becats i els 18 mesos restants amb contracte, fent l'obra.
Durant un total de dos anys treballaran en la recuperació i rehabilitació de l'antiga Font de Can Mas.

eBR. Perquè s'ha escollit aquest projecte?
Aquesta font té un gran valor sentimental per a la població i més ara, que els terrenys ja no són dels militars, que són del poble.
És important que seguim recuperant el nostre patrimoni i, per experiència, sabem que els nanos participants se senten orgullosos de la seva contribució.

eBR. Com s'ha de fer per formar-ne part?
Els interessats han de demanar-ho a Ocupació la primera setmana de juny i entre tots els candidats farem una sel·lecció.

eBR. Només nois?
No, també és per a noies. En programes anteriors n'hem tingut i esperem que també s'animin.

eBR. Són ja 20 anys d'escoles-taller.
La primera va ser l'any 88, la rehabilitació de Can Massachs, on avui està l'Ajuntament. Però n'hi ha hagut moltes més: la sala de plens, la Casa de Natura, el Molí d'en Rata, el viver,... totes aquestes obres han estat realitzades per nois i noies de Ripollet.
En total, més de 600 persones en aquests 20 anys. Mica a mica s'han fet moltes coses.

eBR. Quins resultats han donat?
Molt bons. Entre el 75% i el 90% dels alumnes han trobat feina gràcies a aquestes escoles-taller. Per exemple, el que avui fa de mestre de ferrers al Patronat d'Ocupació va començar d'alumne amb nosaltres. I també són molts els que, gràcies a aquestes activitats, han tornat a agafar els estudis i algun que altre que hem aconseguit apartar d'alguna situació problemàtica i avui es guanya bé la vida amb un ofici.

eBR. I com es presenta el futur?
Ara, més que mai, és molt important tenir formació. En aquests moments tenim en pràctiques més de 30 persones, entre cuiners, monitors i esteticistes. I en el futur volem fer moltes més coses en relació als serveis a les persones, com ara formar cuidadors i monitors de tot tipus.