Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Bona acollida del XIII Festival de Músiques del Món de Ripollet

El Patronat Municipal de Cultura de Ripollet va organitzar el passat 4 i 5 de juliol la 13a edició del Festival de Músiques del Món. Aquesta activitat va comptar amb un programa d'actes que va començar divendres a la tarda i es va allargar fins dissabte al vespre. El principal objectiu del Festival és apropar la riquesa i diversitat cultural d'altres pobles amb un especial ressò en la música i els ritmes, però també vol ser un punt de trobada de diverses manifestacions artístiques.

En aquest sentit, el tret de sortida del Festival va ser la inauguració de l'exposició 'De Fez a Marrakech' a la sala d'art del Centre Cultural. Es tracta d'una mostra que recull una selecció de fotografies realitzades pel fotògraf local Joan Mimó en un viatge al Marroc a l'hivern de 2007. L'acte d'inauguració va comptar amb la presència del regidor de Cultura, Ferran Tornel; el regidor de Relacions Institucionals, Alberto Castro; i la regidora de Medi Ambient, Gemma Edo així com el mateix artista. L'exposició es podrà visitar fins el 5 de setembre.

Seguidament, va tenir lloc la inauguració de l'exposició 'CandombeÁte' a la sala d'exposicions del Centre Cultural. La mostra ens proposa un recorregut per les diverses etapes del ritme afrouruguaià a càrrec dels artistes locals Carlos Maldonado i Mariana Pintos. L'acte d'inauguració va comptar amb la presència del regidor de Cultura, Ferran Tornel; el regidor de Relacions Institucionals, Alberto Castro; i la regidora de Medi Ambient, Gemma Edo així com dels mateixos artistes i diversos membres de l'entitat Candombe de allà Lejos. La mostra es podrà veure fins el 27 de juliol. Un cop finalitzada la inauguració, diversos membres d'aquesta entitat van dur a terme un acompanyament de tambors que va donar pas al primer concert del Festival.

El primer concert del Festival va ser el del grup MAKAM dissabte a les 20 hores. El públic que va acostar-se al pati del Centre Cultural va quedar submergit en un mar de cultures i, a través de la música, es va traslladar a diferents racons del món. Makam va oferir una fusió conceptual de les seves arrels musicals, prenent com a nexe d'unió i punt de partida el mar mediterrani. Al vespre vam poder gaudir del concert de Romaní Chavé Bulgaria que va presentar Altres gitanos. Aquesta banda genuïna originària dels Balcans orientals búlgars va oferir un repertori de músiques gitanes tradicionals, 'horos' festius i coloristes i composicions pròpies.

Dissabte per la tarda, l'entitat Candombe de allà Lejos va realitzar una cercavila de tambors per la rambla de Sant Jordi i en la qual van participar altres col·lectius d'origen uruguaià. L'activitat va comptar amb un considerable seguiment de públic. No és la primera vegada que l'entitat local participa al Festival de Músiques del Món, l'anterior edició ho van fer amb dues actuacions de percussió i dansa. D'aquesta manera, el PMC consolida un dels objectius que va iniciar-se l'any passat i és la participació i la implicació de la comunitat uruguaiana resident a Ripollet en la vida cultural del municipi.

El Festival de Músiques del Món va cloure amb la música de Gisela Baum i la presentació del seu treball Retrato també al pati del Centre Cultural. Baum va oferir un recorregut profund pels diferents ritmes tradicionals de la música popular argentina.

FOTO: Candombe de Allá Lejos va oferir una actuació durant el festival.
FOTO2: Un moment del concert ofert pel grup MAKAM al pati de Centre Cultural.
FOTO3: Gisela Baum va fer un recorregut per la música popular argentina.