Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Valoració positiva de les visites al jaciment arqueològic

Després d'haver de suspendre l'activitat anteriorment a causa de la pluja, finalment el passat dissabte, dia 5 de juliol, es van realitzar les visites guiades al jaciment arqueològic situat entre les avingudes Mediterrani i Catalunya i els carrers de Barberà del Vallès i Puigmal. Aquestes visites han estat organitzades per l'àrea de Patrimoni del Patronat Municipal de Cultura i van comptar amb la participació d'una quarantena de persones.

Durant quatre hores, els ripolletencs van anar passant per aquest terreny i van escoltar les explicacions de l'arqueòleg Jordi Roig, coordinador de l'empresa encarregada de l'excavació, Arrago S.L. D'aquesta manera, els ciutadans van conèixer sobre el terreny quin és el procés d'una excavació, perquè ve motivada, quin és el protocol que segueix un treball d'investigació d'aquestes característiques i envergadura i, alhora, van poder plantejar els seus dubtes i preguntes als experts.

Alguns dels ciutadans esperaven poder veure els esquelets trobats a l'hipogeu subterrani localitzat fa unes setmanes. Tanmateix, l'Ajuntament va decidir fer pública la notícia un cop que els paleontropòlegs retiressin els esquelets per evitar un possible espoli. Tot i així, es va poder veure l'hipogeu, entendre la seva estructura i tocar algunes de les denes de collar de petxina i botons d'ós que s'han localitzat juntament amb els inhumats, a més d'algun vas ceràmic ja reconstruït.

A la tardor, es tindrà un primer informe preliminar de l'excavació en la seva globalitat i en un període de dos anys els experts lliuraran a la Generalitat la memòria científica. Serà llavors, amb els resultats definitius, que es podrà començar a treballar per a difondre totes aquestes troballes d'una manera didàctica i accessible per als ciutadans, sempre conservant el rigor científic.

F.R.