Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una xerrada ensenya als ripolletencs a prendre el sol

Aquest dilluns, 30 de juny, el Centre Cultural va acollir una xerrada sobre els beneficis i els efectes perniciosos del sol a la pell. L'activitat va estar organitzada per l'Associació Catalunya contra el Càncer i va comptar amb la ponència del doctor Toll, dermatòleg de l'Hospital del Mar de Barcelona.

La xerrada va començar posant sobre la taula els beneficis que té el sol per les persones com per exemple la generació de vitamina D, que pot evitar l'aparició d'altres tipus de càncer i afavoreix la calcificació dels ossos. D'altra banda, el doctor Toll també va mostrar, per mitjà de diferents fotografies, els efectes negatius d'una excessiva exposició solar com els melanomes, les taques i l'envelliment de la pell.

Segons el doctor Toll, "s'ha de prendre el sol amb les proteccions solars adequades segons cada tipus de pell, evitar les hores més caloroses, fer-se controls habituals de les pigues o taques que puguin sortir i utilitzar elements com els barrets, gorres o paraigües".

La xerrada va aplegar a una setantena de participants, entre ells, la regidora de Serveis Socials, Maria Lladó, la regidora de Medi Ambient i Salut Pública, Gemma Edo i la regidora d'Ocupació, Rosa Esparrach. Tots els participants van rebre un kit especial amb informació sobre les cremes protectores i algunes mostres i van fer un petit berenar un cop va finalitzar la conferència.

F.R.

Foto:
- El doctor Toll durant la xerrada.