Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es posa en marxa el concurs d'idees de l'Hospital Ernest Lluch

El passat dilluns, 30 de juny, la Mancomunitat Intermunicipal de Ripollet, Cerdanyola i Montcada va signar un conveni amb l'Ajuntament de Barberà, pel qual es formalitza el copagament del concurs d'idees per definir el projecte de construcció del futur Hospital Ernest Lluch. L'acord va ser subscrit per l'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, actual president de la Mancomunitat, i l'alcaldessa de Barberà del Vallès, Ana del Frago. El concurs es licitarà aquest juliol i estarà llest a final d'any.

El cost del concurs, que ascendeix a 120.000 euros, estarà finançat al 25% per cadascun dels quatre ajuntaments. La Generalitat tornarà aquest import als consistoris un cop estigui aprovat el projecte. L'alcaldessa de Barberà del Vallès, Ana del Frago, va explicar en roda de premsa que el futur hospital és un “projecte esperat i desitjat, i el que fem es treballar de forma conjunta amb el Departament de Salut, avançant-nos perquè les previsions de construcció i gestió d'aquest equipament es puguin complir.” Un equipament que, segons del Frago, serà "imprescindible, no només per a les poblacions de Cerdanyola, Montcada, Ripollet i Barberà, si no també per al Vallès occidental."

Un equipament prioritari
Segons va explicar l'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, el futur Hospital Ernest Lluch és ara mateix el projecte prioritari de la Conselleria de Salut de la Generalitat. Parralejo també va voler deixar clar que el quatre alcaldes dels municipis implicats "estan pressionant perquè aquest projecte avanci" tot i que també va afirmar que "a nivell administratiu és molt complicat".
És per això que la Mancomunitat Intermunicipal de Cerdanyola, Ripollet i Montcada, en conveni amb l'Ajuntament de Barberà del Vallès, van acordar amb la Generalitat la possibilitat d'avançar el concurs d'idees, de manera que diferents arquitectes presentin un projecte base del futur hospital. Entre tots ells s'escollirà el que finalment realitzarà el projecte executiu.

Terminis
Està previst que a finals del mes de juliol la licitació del concurs estigui aprovada i que al mes de desembre estigui enllestit el concurs d'idees. També a finals d'any es preveu que la totalitat dels terrenys on s'ha d'ubicar l'hospital siguin de titularitat pública. L'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, va afirmar que "l'hospital és un projecte que genera inquietud en la ciutadania i no ens ho creurem fins que la grua estigui allà", però que des dels ajuntaments s'està treballant perquè tot vagi segons el pla inicial i no s'endarrereixi més del que és imprescindible.

FOTO: Ana del Frago, alcaldessa de Barberà del Vallès, i Juan Parralejo, alcalde de Ripollet, signen el conveni.

L.P.