Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les CAV aposten per una nova cultura de la mobilitat al Vallès

El CpR, com a membre de les Candidatures Alternatives del Vallès, va presentar el passat divendres, 20 de juny, la declaració sobre mobilitat al Vallès. Aquest document s'ha treballat conjuntament durant més de mig any, amb la col·laboració d'entitats socials i experts en mobilitat i actualment s'està presentant arreu de la comarca. El seu objectiu és aportar propostes al Pla d'Infraestructures de Transports de Catalunya de la Generalitat.

Es tracta d'un estudi sobre la situació actual de la comarca en quant a mobilitat, que proposa prop d'una quarantena d'actuacions, encaminades a la disminució dels costos socials i a una mobilitat més sostenible, especialment entre les poblacions del Vallès. En quant a Ripollet, les CAV aposten pel desviament de la línia Papiol-Mollet per Ripollet i la seva obertura total per a passatgers, el tramvia com a mitjà comarcal, línies ferroviàries alternatives al Túnel d'Horta, el soterrament de la C-58 al seu pas per Ripollet i Badia, així com la millora del transport públic als polígons industrials i la creació de carrils bici i vies verdes.

El regidor del CpR i conseller per les CAV al Consell Comarcal, Jacint Padró, va explicar que aquesta declaració ha estat presentada de forma informal a l'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo. Padró també es va mostrar satisfet pel clima d'entesa que actualment hi ha entre totes les forces polítiques locals en quant a temes com el tren o la C-58. D'altra banda, el CpR va anunciar que el proper 13 de juliol realitzaran una concentració en bicicleta per Ripollet, amb la participació de totes les Candidatures Alternatives del Vallès i l'Associació Bicichopper.

Foto: (d'esquerra a dreta) Antoni Pijuan, Jacint Padró i Jose Luís Muñoz
R.H.