Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet es prepara per viure una divertida però segura revetlla de Sant Joan

El proper dilluns, 23 de juny, de la mateixa manera que a la resta de Catalunya, Ripollet celebrarà la revetlla de Sant Joan. Els ripolletencs tenen vàries opcions, amb revetlles populars al parc dels Pinetons i la plaça de Joan Abad.

D'una banda, amics del Ball i el Patronat Municipal de Cultura han organitzat una festa a la plaça de Joan Abad a partir de les onze de la nit, amb el trio musical Camelot. Els més agosarats es poden sumar a la revetlla que els Diables de Ripollet, en col·laboració amb el Patronat de Cultura, oferiran al Parc dels Pinetons. Aquesta també començarà a les 23 hores i, com no podia ser d'una altra manera, serà el foc el protagonista principal. A partir de la mitjanit s'oferirà coca i vi a tots els assistents. Ambdues activitats han estat incloses en el programa de l'Estiu al Carrer. D'altra banda El Local també ha organitzat la seva particular revetlla, amb un sopar al carrer i una cercavila a càrrec de les Meigas Galegas i la música de Dj Pureta.

Una revetlla segura
Ripollet, com cada any, s'adhereix a la campanya 'Revetlles amb precaució', que vol recordar els usuaris dels petards quins són els riscos de l'ús del material pirotècnic, per tal de minimitzar-los davant tant de les persones com del medi natural. Uns consells que poden consultar a la web de la generalitat i on també trobaran consells de seguretat sobre fogueres, petards i correfocs, així com algunes recomanacions a l'hora de comprar i conservar les coques de Sant Joan.

En quant a les coques, la Generalitat ha intensificat la vigilància en els establiments elaboradors i s'ha demanat la col·laboració dels diferents gremis -pastissers i flequers- per recordar als elaboradors que cal extremar la higiene i complir amb les bones pràctiques de manipulació. Pel que fa als consumidors, han de mantenir en fred aquelles que continguin crema o nata i cal seleccionar el tipus de coca en funció de les possibilitats de conservació fins al moment de consumir-les.

Pel que fa a les fogueres, la Generalitat recorda que no es poden encendre sense comptar amb l'autorització corresponent. A més, no es poden encendre amb líquids inflamables, ni tirar papers o teixits. Així mateix, cal respectar la distància de 15 metres respecte façanes o cotxes i que no obstaculitzin el pas de vehicles d'emergència. Recordin que el telèfon d'emergències 24 hores és el 112.

R.H.