Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'equip de govern passa comptes del primer any al capdavant de l'Ajuntament

A mitjan juny va fer un any de la constitució del nou Ajuntament i de la signatura del Pla d'Actuació Municipal, full de ruta de l'acord de govern entre PSC i CiU. Ambdós socis, amb el socialista Juan Parralejo al capdavant, van mostrar la seva satisfacció per l'estabilitat i l'alt compliment dels compromisos adquirits amb la ciutadania.

A la compareixença de premsa, per donar compte del primer any del nou govern, l'alcalde Juan Parralejo, va destacar que ja s'havia realitzat o començat la meitat dels projectes previstos per als 4 anys de legistatura. Per Parralejo, “hem consolidat el model que veniem treballant en anys anteriors, sobre un Pla d'Actuació Municipal, que marca les línies polítiques clares, el calendari de la gestió i que permet establir els indicadors del seguiment de la nostra feina, per als ciutadans i per a nosaltres mateixos. La nostra acció de govern és transparent. Allò que fem és el que vam establir al contracte amb els ciutadans”. Per al socialista, l'acord de govern “ens permet ser eficaços”, ja que ha hagut una feina prèvia de discusió política, de manera que “des del primer moment, la maquinària municipal funciona a ple rendiment i els regidors saben perfectament quins són els objectius polítics i de gestió”. L'alcalde va senyalar la importància d'una bona gestió de les finances municipals, que ha permès “un alt nivell d'inversions i la millora dels serveis”. A més, va lloar el clima de respecte polític, que ha tingut com a fruït la unitat en temes cabdals, com ara l'autopista, l'arribada del tren, l'hospital o el futur Ajuntament.

Per la seva part, el segon tinent d'alcalde, el convergent Xavier Peñarando, va dir sentir-se orgullós del compliment dels compromisos adquirits i va manifestar que “fer política és fer promeses i també complir-les”. Per Peñarando, “s'ha fet una gestió sostenible i una política global, on sempre hem estat tots partíceps i conscients del que s'ha fet i queda per fer”. A més, va posar com a exemple de la voluntat d'entesa en l'acord per a la gratuïtat dels llibres de text, on socialistes i convergents tenien punts de vista difents, que “s'han resolt sense controvèrsia i buscant sumar, enlloc de posar l'accent en les coses que ens separen”.

Segons Peñarando, Ripollet té “un govern àgil”, el qual ha permès afrontar reptes com ara la Llei de Barris a Can Mas, l'adquisició de l'antic Casino, la constitució del Consell de Joventut, del nou model dels casals d'estiu o el Pla d'Equipaments Esportius, entre d'altres. A més, va senyalar la rapidesa amb que s'havia resolt el finançament per les troballes arqueològiques del Pinetons. Per acabar va dir que “no som d'obres faraòniques, sinó d'actuacions de forma progressiva” i que eren conscients que “tenim moltes coses per fer però també la seguretat que es faran”.

Poden consultar tots els projectes realitzats al document adjunt

F.R.

Foto:
- Xavier Peñarando, Juan Parralejo i Rosa Maria Martin