Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Entrevista a Maria Lladó, regidora de Serveis Socials

"L'aplicació de la Llei de Dependència ha estat complicada ha estat complicada"
Entrevista amb Maria Lladó, regidora de Serveis Socials de l'Ajuntament de Ripollet que explica com han estat els primers mesos d'aplicació de la Llei de Dependència al municipi. Actualment 80 famílies ja estan rebent ajudes després de solicitar-les al departament de Serveis Socials.
eBR. Quina valoració feu dels inicis?
Ha estat una etapa complicada. Els inicis són durs, però ara tenim els criteris més clars.

eBR.Què ha suposat aquesta Llei?
Serveis Socials ha de fer un seguiment i ajudar totes les persones que sol·liciten acollir-se a aquesta llei, per controlar que tot es faci correctament.

eBR. Què han de fer els interessats?
Anar a l'OAC on es fa la sol·licitud. S'envia a la Generalitat i en 3 mesos es rep la resolució. Aquí entren els serveis municipals. Un cop presa la decisió de què es necessita, es torna a enviar a la Generalitat i s'espera la resolució definitiva. En total sis mesos.

eBR. Quines són les dades a Ripollet?
Hem rebut 300 sol·licituds. En aquest moment tenim 200 resolucions i 80 persones ja estan rebent serveis o prestacions econòmiques.

eBR. A Ripollet què es demana?
Ara mateix, igual que a la resta de Catalunya, es demana la prestació econòmica per als cuidadors no professionals, tot i que l'objectiu de la llei és donar serveis i no diners. El límit de prestació està en uns 780 euros.

FOTO: Maria Lladó a Ripollet Ràdio.